Teiginiai

Popiežius Pranciškus pareiškė, kad Klausas Schwabas yra svarbesnis už Jėzų Kristų (čia).

Verdiktas

Melas. Nėra jokių įrodymų, kad popiežius Pranciškus kurioje nors savo viešoje kalboje būtų taip kalbėjęs apie K. Schwabą.

Melo detektoriaus komentaras

Straipsnį apie tai, kad popiežius K. Schwabą prilygino Jezui Kristui ir net už jį svarbesnei figūrai, paskelbė dezinformacijos portalas „The People's Voice“. Ši svetainė reguliariai skelbia propagandą prieš skiepijimą, istorijas apie artėjantį Trečią pasaulinį karą ir nežemiškas istorijas. Faktų tikrintojai konstatavo, kad ši svetainė pateikia daugiau klaidingų teiginių nei bet kuri kita svetainė (čia).

Šioje svetainė publikuojamame straipsnyje teigiama, kad „pasak popiežiaus Pranciškaus, pasaulis įžengė į tamsius ir audringus laikus, žmonija turi pasitikėti Pasaulio ekonomikos forumo įkūrėju Klausu Schwabu, kuris yra žmogus, turintis planą, kaip sugrąžinti gamtai pirmumą pasaulio tvarkoje. Pasak popiežiaus Pranciškaus, K. Schwabas dabartinėje epochoje iškilo kaip svarbesnė figūra už Jėzų Kristų, nes Jėzus nori išgelbėti sielas, o K. Schwabas supranta, kad mums reikia mažiau sielų“.

Tačiau nenurodoma, kur popiežius taip kalbėjo, jokios kitos žiniasklaidos priemonės apie tokį pontifiko pasisakymą nepranešė.

Visi popiežiaus Pranciškaus vieši pasisakymai ir stenografuojami ir skelbiami viešai (čia).

Be to, sunkiai tikėtina, kad popiežius Pranciškus K. Schzabą būtų prilyginęs Jėzui Kristui, nes šis esą supranta, kad pasauliui reikia mažiau sielų.

Melagienų skleidėjai pontifiką jau buvo apkaltinę tuo, kad jis esą pasisakė už tai, kad reikia skubiai mažinti gyventojų skaičių (čia).

Savo laiškuose Pasaulio ekonomikos forumo vykdomajam pirmininkui Klausui Schwabui popiežius Pranciškus maldavo verslo magnatus ir vyriausybės vadovus prisiminti vargšus, o ne mažinti jų skaičių (čia ir čia).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją