Teiginiai


Migrantai bandė jėga užimti miesto rotušę, nes nori būti apgyvendinti viešbučiuose, o ne prieglaudose.

Verdiktas


Melas. Šimtai migrantų Niujorke susirinko prie miesto rotušės, nes joje vyko posėdis apie rasinę nelygybę JAV prieglaudų ir paramos sistemoje. Žurnalistų kalbinti mitingo dalyviai teigė, kad atėjo išsakyti savo poziciją dėl darbo ir prieglaudų trūkumo mieste.

Melo detektoriaus komentaras


„Nelegalai dabar bando užimti Niujorko rotušę ir jėga priversti miesto pareigūnus leisti jiems naudotis prabangiais viešbučiais, o ne prieglaudomis, kurias miestas jiems dosniai suteikė“, – identiškos žinutės platinamos socialiniame tinkle „Facebook“.

JAV žiniasklaidos priemonės aprašė ir nufilmavo juodaodžių migrantų mitingą prie Niujorko rotušės. Mitingas įvyko tą pačią dieną, kai Niujorko miesto tarybos Imigracijos komitetas surengė posėdį aptarti nelygybę prieglaudos ir paramos sistemose (čia).

Daugiau nei 1500 imigrantų, daugiausia iš Gvinėjos, susirinko prie Niujorko rotušės, bet į posėdį pateko tik apie šimtas žmonių (čia).

Klaidinanti žinutė

„CBS“ žurnalistų kalbinti migrantai sakė, kad jiems labiausiai reikia darbo ir prieglaudos. Tačiau dėl JAV imigracijos įstatymų, migrantams tenka ilgai laukti darbo leidimų, o kartais dėl savo kilmės jie jų išvis negauna (čia).

Nuo 2022 m. pavasario Niujorkas sukūrė didžiulę improvizuotų prieglaudų sistemą, kad apgyvendintų dešimtis tūkstančių prieglobsčio prašytojų.

Daugiau nei 64 600 prieglobsčio prašytojų tebėra improvizuotose prieglaudose, pavyzdžiui, užsidariusiuose arba vis dar veikiančiuose viešbučiuose (čia).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją