Teiginiai


Lėktuvo keleiviai (žydai) paliko saloną nusėtą šiukšlėmis.

Verdiktas


Melas. Įvykis nėra susijęs su tautybe. Įraše naudojamoje nuotraukoje užfiksuoti stiprios turbulencijos padariniai bendrovės „Tunis air“ lėktuve, kai šis skrido iš Tuniso į Paryžių.

Melo detektoriaus komentaras


Atlikus atvirkštinę vaizdų paiešką paaiškėjo, kad platinama nuotrauka yra iš 2018 m., kai socialinių tinklų naudotojai fotografavo turbulencijos padarinius „Tunis Air“ lėktuve.

Kaip teigiama publikacijoje „The Sun“, „Tunis Air“ lėktuvas skrido iš Tuniso tarptautinio oro uosto į Paryžiau Orli oro uostą. Turbulencija prasidėjo beveik iškart, kai tik skrydžio palydovai išdalijo maistą. Tad nuotraukoje matosi apversti maisto padėklai, neatidarytos maisto pakuotės, duonos kepaliukai ir puodeliai (čia).

Klaidinanti žinutė

Skrydžio TU722 (iš Tuniso į Paryžių) keleiviai patyrė stiprią turbulenciją apie 5 minutes, bet tai nesutrukdė lėktuvui sėkmingai nusileisti 19:35 vietiniu laiku (čia).

Turbulencija lėktuvuose pasitaiko dažnai, ypač skrendant virš didelių vandens telkinių ar kalnų masyvų. Amerikos federalinė aviacijos administracija apibrėžia turbulenciją kaip: „oro judėjimas, kurį sukelia atmosferos slėgis, reaktyviniai srautai, oras aplink kalnus, šalti ar šilti oro frontai arba audros“. Dėl šių sąlygų lėktuvas gali staigiai pakeisti greitį, kryptį ar aukštį, todėl keleiviai jaučia turbulenciją (čia).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją