Teiginiai

Naujame recenzuojamame tyrime nustatyta, kad mirusių žmonių, kurie mirė staiga sustojus širdžiai, širdyse aptinkamas mirtinai pavojingas mRNR kiekis (ČIA https://archive.ph/86pS6).

Verdiktas

Melas. JAM mokslininkai išties atliko autopsijos tyrimą, kurio tikslas buvo išsiaiškinti, kiek ilgai mRNR vakcina išlieka organizme, ir veiksnius, susiję su neseniai paskiepytų pacientų širdies veikla. Tačiau tyrimo autoriai pabrėžė, kad nė vieno iš paskiepytų pacientų mirties priežastis nebuvo susijusi su vakcina.

Melo detektoriaus komentaras

Tyrimas „SARS-CoV-2 mRNR vakcinos išlikimo trukmė ir veiksniai, susiję su neseniai paskiepytų pacientų širdies veikla“ buvo paskelbtas žurnale „Nature“.

Masačusetso ligoninės ir Harvardo medicinos mokyklos mokslininkai analizavo audinių mėginius, paimtus per skridimą iš 25 žmonių. 20 žmonių buvo paskiepyti COVID-19 vakcina, o 5 – ne.

Mokslininkai aiškino, kad sukūrėme specifinius RT-qPCR tyrimus, skirtus aptikti kiekvieną mRNR vakciną neseniai paskiepytų mirusių pacientų limfmazgiuose, kepenyse, blužnyse ir širdyje.

Tyrimo metu nustatyta, kad daugumos pacientų, mirusių per 30 dienų po vakcinacijos, pažasties limfmazgiuose buvo aptikta vakcina, bet ne pacientų, mirusių praėjus daugiau nei 30 dienų po vakcinacijos. Vakcina nebuvo aptikta tarpuplaučio limfmazgiuose, blužnyje ar kepenyse.

Vakcina taip pat buvo aptikta pacientų, paskiepytų per 30 dienų iki mirties, miokarde - širdies raumenyje, širdies skilvelių ir prieširdžių sienelių raumeniniame sluoksnyje. Tačiau vakcina rasta tik kelių pacientų audiniuose. Teigiama, kad iš 20 širdies kairiojo skilvelio ir 20 širdies dešiniojo skilvelio mėginių vakcina buvo aptikta 2 kairiojo skilvelio mėginiuose ir 2 dešiniojo skilvelio mėginiuose iš viso trims pacientams. Visi jie buvo paskiepyti „Pfizer“ vakcina per 30 dienų iki mirties.

Tačiau tyrimo autoriai pabrėžė, kad nė vieno paciento, kurį jį tyrė, mirties priežastis nebuvo susijusi su vakcina. Juo labiau, mokslininkai nė žodžiu neužsiminė, kad tirtų pacientų širdyse rastas mirtinas mRNR vakcinos kiekis.

Mokslininkai tiesiog padarė išvadą, kad mRNR vakcinos įprastai išlieka iki 30 dienų nuo vakcinacijos ir gali būti aptinkamos širdyje, o, anot tyrėjų, mRNR vakcinų biologinis pasiskirstymas ir išlikimo trukmė gali būti svarbūs norint suprasti kai kuriuos neįprastus šių vakcinų šalutinius poveikius.

Mokslininkai pažymėjo ir tai, kad svarbu atsižvelgti, jog pacientų, kuriems buvo aptikta vakcina širdyje, skaičius buvo labai mažas, todėl nebuvo įmanoma galutinai nustatyti priežasčių, dėl kurių konkretiems pacientams vakcina gali būti aptikta širdyje.

Amerikos širdies asociacija žmonėms, turintiems širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksnių, sergantiems širdies ligomis, išgyvenusiems širdies priepuolį ir insultą, rekomenduoja pasiskiepyti nuo COVID-19 ligos, nes jiems gresia daug didesnė rizika užsikrėsti virusu.

Žinoma ir tai, kad COVID-19 vakcinų retas nepageidaujamas poveikis yra miokarditas ir perikarditas, kuris dažniausiai pasireiškia jauniems vyrams.

Naujame tyrime Jeilio mokslininkai nustatė, kodėl kai kuriems COVID-19 vakcina paskiepytiems žmonėms pasireiškia miokarditas ir perikarditas. Šios išvados paskelbtos žurnale „Science Immunology“.

Mokslininkai nustatė, kad širdies uždegimą sukėlė ne vakcinos sukurti antikūnai, o labiau apibendrintas atsakas, apimantis imunines ląsteles ir uždegimą. „Šių asmenų imuninė sistema šiek tiek per daug suaktyvėja ir per daug gamina citokinų ir ląstelių atsakus“, - teigė tyrimo autoriai.

Pažymėtina ir tai, kad nors nemažai žmonių vis dar baiminasi mRNR vakcinos, nes esą ši technologija ir nauja ir nepakankamai ištirta, tačiau 2023 metais Nobelio medicinos premija skirta mokslininkams Katalin Kariko ir Drew Weissman už atradimus, susijusius su nukleozidų bazių modifikacijomis, kurios leido sukurti veiksmingas mRNR vakcinas nuo COVID-19.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją