Teiginiai


Galima sakyti jog mums elektrą teikianti bendrovė dalinai kalta dėl šių vaikų mirties (ČIA).

Verdiktas


Melas. Policijos pareigūnai patvirtino, jog pagrindinė tiriama tragedijos versija yra tokia, kad moteris norėjo nusižudyti ir nužudyti savo vaikus. Elektrą tiekianti bendrovė niekaip nesusijusi su šia tragedija, o jos pavadinimas minimas tik todėl, kad sukčiai galėtų paskelbti žinią apie iš tiesų net neegzistuojančią investicinę bendrovę ir taip iš žmonių išviliotų pinigus.

Melo detektoriaus komentaras


Socialiniuose tinkluose vienas po kito pasirodė įrašai, kuriuose skelbiama apie dar rugsėjo 3 dieną įvykusios tragedijos tariamas priežastis.

Syku su įrašais pateikiamas ir straipsnis iš portalo, kuris atrodo kaip DELFI klonas, tačiau jau pavadinimas delfinaujausi.com, išduoda, kad tai tikrai nėra tikrasis naujienų portalas

Šiame sukčių sukurtame portale dėstoma, kad jau tapo aišku, kodėl motina Neryje nuskandino dvi savo mažametes mergaites. Priežastis esą yra ta, kad moters sugyventinis pavogė bendrovės „Ignitis Profit Sense“ investicinį čekį, kurio vertė 250 000 eurų ir pabėgo su kita moterimi, todėl jai galimai aptemo protas ir pati nepamenanti ir nesuprantanti ką ji yra padariusi.

Tam, kad straipsnis atrodytų įtikinamesnis, jame neva pakalbintas ir „Ignitis grupės“ vadovas Darius Maikštėnas, kuris tariamai patvirtino, kad bendrovė „Ignitis Profit Sense“ privatiems asmenims išrašo čekius, kurių vertė siekia 250 000 eurų, o tiek esą galima uždibti investavus vos 200 eurų.

Sukčių sukurtas DELFI klonas

Tačiau „Ignitis grupė“ savo „Facebook“ paskyroje operatyviai paneigė tokią informaciją. „Melagingi straipsniai, pasitelkiant žinomus žmones ar įmones, vis dažniau sklando internete! Šį kartą sukčiai pasinaudojo „Ignitis“ vardu išgalvoję neegzistuojančią įmonę, į kurią siūlo investuoti. Būkite budrūs, neapsigaukite ir jokiu būdu neatidarinėkite nuorodų bei nesuvedinėkite asmeninių duomenų, nes būtent to ir yra siekiama. Kviečiame dėmesį atkreipti į interneto svetainės adresą, kuris visuomet išduoda, kad puslapis yra fiktyvus, nors ir labai panašus į tikrąjį“, - patarė ir paragino „Ignitis grupė“.

Tiesa yra ta, kad dar nenustatyta, kodėl rugsėjo 3 dieną įvyko ši skaudi tragedija, kai mama, kaaip įtariama, nuskandino dvi savo dukrytes, kuriai buvo vieneri, o kitai – dveji metukai.

Vilniaus miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas patenkino Vilniaus apygardos prokuroro prašymą ir skyrę stacionarinę ekspertizę moters sveikatos būklei įvertinti. Ekspertai turėtų atsakyti į klausimus, ar moteris serga psichikos liga, ar gali suvokti savo veiksmus bei juos valdyti.

„Kreipiausi ir teismas patenkino mano prašymą. Ir medikai nurodė, kad būtina skirti tokią ekspertizę“, – BNS sakė bylos tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Gintas Vaičiūnas.

Moteriai dėl galimo savo vaikų nužudymo yra suteiktas įtariamosios statusas, surašytas įtarimas, ji toliau gydoma ligoninėje.

Pareigūnai apklausė iš tragedijos liudininkus, moters vyrą.

Pastaruoju metu internete pastebima vis daugiau netikrų naujienų portalo „Delfi“ kopijų. Fiktyvias svetaines kuriantys sukčiai straipsniuose reklamuoja investavimo įrankius, kurie nėra registruoti Lietuvos finansų rinkos dalyviai. Iš pateiktų nuorodų matyti, kad tokie straipsniai iš tiesų niekada nebuvo publikuoti portale, o svetainių grafiniai elementai ir URL adresas atskleidžia, jog tai – tik dar vienas sukčių bandymas pasinaudoti „Delfi“ prestižu. DELFI vardu prisidengdami sukčiai naudojosi Vilniuje dingusio, o vėliau negyvo rasto nepilnamečio Mykolo istorija, Suodaičių skandalu ir net Agnės Jagelavičiūtės buvusio vyro ir mamos konfliktu.

Kaip atpažinti netikras, portalu „Delfi“ apsimetinėjančias, interneto svetaines skaitykite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją