Teiginiai

Vaizdo įrašas, kuriame matomas agresyvūs policijos pareigūnų ir gaisrininkų susidūrimas, susietas su Prancūzijoje šiuo metu vykstančiais protestais.

Verdiktas

Šis vaizdo įrašas nėra susijęs su šiuo metu Prancūzijoje vykstančiai protestais. Jis buvo nufilmuotas 2020 m. sausio 28 d. Paryžiuje ugniagesių streiko metu.

Melo detektoriaus komentaras

Pusės minutės trukmės vaizdo įraše nufilmuotas agresyvus gaisrininkų ir policijos pareigūnų susidūrimas gatvėje. Kai kurie gaisrininkai rankose laiko megafonus, todėl galima suprasti, kad kova kilo protesto metu. Šiuo vaizdo įrašu pasidalinta šiomis dienomis, kai Prancūzijos sostinėje nerimsta protestai prieš nepopuliarią pensijų reformą, kuria siekiama nutolinti pensinį amžių nuo 62 iki 64 metų, be to, šalyje tuo pačiu metu vyksta ir šiukšlių išvežėjų streikas. Vienas įrašu pasidalinęs vartotojas šalia įrašo paliko komentarą: „Prancūzijos gaisrininkai lupa mentus iš peties“.
Klaidinanti žinutė

„Melo detektorius“ pasinaudojęs naršyklės įskiepiu „InVID We Verify“, nustatė, kad šis vaizdo įrašas nebuvo nufilmuotas pastarosiomis dienomis ir su šiuo metu Prancūzijoje vykstančiais protestais nėra susijęs, nors nufilmuota gaisrininkų ir policijos pareigūnų kova taip pat vyko Paryžiuje.

2020 m. sausio mėnesio pabaigoje žiniasklaida pasidalino to paties įrašo kadrais, pranešdama apie konfliktą, kuris įsiplieskė tarp gaisrininkų ir pareigūnų sausio 28 d. (ČIA, ČIA ir ČIA) Muštynės įvyko gaisrininkų streiko metu, kuris surengtas reikalaujant didesnių atlyginimų ir geresnių darbo sąlygų bei rizikų, susijusių su gaisrininko darbo specifika, pripažinimo.

Liudininkų teigimu, įsiplieskusį fizinį konfliktą tarp ugniagesių ir pareigūnų pavyko numalšinti tik pastariesiems pasitelkus ašarines dujas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją