„Nuo 6 val. ryto teroristai iš minosvaidžių šaudo į Antiteroristinės operacijos pajėgas ant Karačiūno kalno“, - rašo D. Tymčukas.

Kaip praneša newsru.ua, jis pavirtino, kad aukų tarp Ukrainos karių kol kas nėra.

Remiantis operatyviais „Informacinio pasipriešinimo“ grupės pateikiamais duomenimis, naktį iš birželio 29 d. į 30 d. teroristai apšaudė Antiteroristinės operacijos pajėgų pozicijas.

„Luhansko srityje šalia gyvenvietės Kremina buvo apšaudytas Antiteroristinės operacijos pajėgų blokavimo postas. Buvo šaudoma iš automatinių šaunamųjų ginklų ir granatsvaidžių. Kariai atrėmė puolimą bei paleido atsakomuosius šūvius iš zenitinės sistemos“, - praneša D. Tymčukas bei priduria, jog naktį ne vieną kartą buvo apšaudyti Antiteroristinės operacijos pajėgų blokavimo postai šalia Slovjansko ir Avdejevkos.

Tai pat turima informacija liudija, jog Ukrainos prezidento Petro Porošenkos paskelbtų paliaubų metu teroristai nekliudomai įveža tankus į Luhanską. Apie tai asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašo žurnalistas Danisas Kazanskis.

„Kol F. Hollande‘as, V. Putinas ir A. Merkel bando įkalbėti P. Porošenką tęsti paliaubas, Rusijos tankai laisvai įvežami į miestą ant platformų ir vilkikų, kad nebūtų pažeistas asfaltas. Matyt, okupantams gaila kelių, nes yra įsitikinę, jog tai – jų asfaltas“, - svarsto žurnalistas.

Per pastarąją parą žuvo 5 kovotojai, 17 patyrė sužalojimus. Ignoruodami paliaubas, teroristai naktį iš birželio 29 d. į 30 d. apšaudė Antiteroristinės operacijos pajėgas apie dešimt kartų. Apie tai pranešė oficialus Antiteroristinės operacijos pajėgų atstovas Aleksandras Dmitrašovskis.

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos pateikiamais duomenimis, nuo Antiteroristinės operacijos vykdymo pradžios Rytų Ukrainoje žuvo 145 Ukrainos kariai, 312 patyrė sužalojimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (533)