Tai jo, kaip Čečėnijos Respublikos vadovo, rezidencija Grozno centre, teigia žurnaistai.

Sekmadienį įkeltame įraše R. Kadyrovas vaikštinėja lietui lyjant. Paties nufilmuotus kadrus jis papildė prierašu: „Visiems, kurie nesugeba atskirti tiesos nuo melo internete, primygtinai rekomenduoju pasivaikščioti gryname ore ir susitvarkyti su savo mintimis. Lietus stebuklingai atgaivina.“


Eile augantys aukšti medžiai, žole atskirti du keliai ir fone pasirodantis pastatas padėjo nustatyti, kad įrašas buvo nufilmuotas prie R. Kadyrovo rezidencijos, teigia „Sky News“.

Nustatant filmavimo vietą, buvo atsižvelgta ir į pastarojo meto oro sąlygas Grozno mieste.

Kada tiksliai nufilmuotas vaizdo įrašas, neaišku, tačiau meteorologiniai duomenys patvirtina, kad sekmadienį ryte ir po pietų Grozne smarkiai nulijo, tačiau nelijo jokią kitą praėjusios savaitės dieną.

Apie savo savijautą paviešintuose kadruose R. Kadyrovas neužsimena.

„Sky News“ išanalizavo Kadyrovo vaizdo įrašą

Pastaruoju metu internete plinta informacija, kad Čečėnijos vadeiva R. Kadyrovas merdi. Kai kurie čečėnų žmogaus teisių gynėjai jau pranešė apie jo mirtį.

Ukrainos žiniasklaida teigia, kad R. Kadyrovas tikrai guli ligoninėje ir kartais atgauna sąmonę. Leidinys „Obozrevatel“ pirmadienį rašė, kad R. Kadyrovui neva buvo bandoma persodinti inkstą, tačiau organas neprigijo. Ši informacija nėra patvirtinta.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad „Kremlius neteikia informacijos apie R. Kadyrovo sveikatos būklę“.

Oficialiai R. Kadyrovas jau keletą mėnesių atostogauja.

R. Kadyrovas yra artimas Rusios prezidento V. Putino sąjungininkas. Čečėnijoje jis vadovauja gausioms karinėms pajėgoms. Anksčiau R. Kadyrovas buvo laikomas ir buvusio „Wagner“ lyderio Jevgenijaus Prigožino sąjungininku. Jis pritarė kai kuriems J. Prigožino pareiškimams, kritikuojantiems Rusijos karinę vadovybę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją