Pulkininkas leitenantas Benedictas Vinnemannas, vadovaujantis tyrimui, atskleidė svarstantis galimybę, kad Sylvainas Mollier, dviratininkas, ir buvo tikrasis nusikaltimo taikinys. Prancūzo laidotuvės vyko sekmadienį.

Anksčiau spėliota, kad S. Mollier buvo nužudytas, nes samdomam žudikui sutrukdė nužudyti Saadą al Hilli, jo žmoną ir anytą.

Dabar pulkininkas leitenantas B.Vinnemannas tvirtina štai ką: „Ar taikiniai buvo al Hilli šeima? Ar negalėjo tai būti dviratininkas? Tik tolimesnis kruopštus darbas nusikaltimo vietoje gali padėti rasti atsakymą į šiuos klausimus“.

„Kalbame apie žmogų, kurį visi apibūdina kaip tikrą džentelmeną, tačiau kas pasakys, ar jis negyveno dvigubo gyvenimo?“, - spėja pareigūnas.

Sekmadienį Prancūzijos policija sulaukė kaltinimų dėl žudynių Alpėse tyrimo – esą nusikaltimas politizuojamas. Pareigūnai yra sakę, kad nusikaltimo siūlas veda į Jungtinę Karalystę.

S. Mollier dirbo „Cezus“, „Areva Group“ dukterinėje bendrovėje, kuri specializuojasi cirkonio metalo apdirbime branduolinio kuro konteineriams.

Manoma, kad aukos buvo nušautos „Luger P08“ – išskirtiniu šaunamuoju ginklu, kuris buvo skirtas Šveicarijos kariuomenei. Šis šautuvas šaudo išskirtinėmis 7,65 mm kalibro kulkomis.

Iš užtaisyto tokio šautuvo galima iššauti 8 šovinius, o tai reiškia, kad šaulys, į savo aukas iš viso paleidęs 25 kulkas, turėjo sunaudoti daugiau nei tris jų rinkinius.