Be to, akivaizdu, jis galėjo žudyti, praneša cnn.com.

Policija pranešė, kad J. Zawahri per penktadienio, birželio 7-osios, popietę Santa Monikoje surengtą išpuolį nušovė savo tėvą ir brolį, paskui dar tris žmones. Laimingo atsitiktinumo dėka jam nepavyko nužudyti daugiau žmonių.

„Kai tik pažvelgiau jam tiesiai į akis, pamačiau, ką jis ketina padaryti“, - sakė Debra Fine. Moteris pasakojo mačiusi šaulį, kaip jis priverčia sustoti kitą moterį ir laiko įrėmęs šautuvą jai į galvą.

Debra Fine su vyru
„Pagalvojau mintyse, „Ką tu darai? Kodėl esi įrėmęs tą šautuvą jai?“. Ir paspaudžiau savo akseleratoriaus pedalą, padidinau greitį, įsikišau tarp judviejų“, - toliau prisimena moteris. Toks elgesys atkreipė šaulio dėmesį.

„Niekada nepamiršiu jo akių. Žvilgsnis buvo toks intensyvus ir šaltas, - sako moteris. - Buvau ta, kuri pasipainiojo kelyje. Buvau ta, kurią reikėjo pašalinti iš kelio. Būtent tada jis pakėlė šautuvą“.

Kulkos tris ar keturis kartus praskriejo pro ją. Jai nepriimtina, kad kažkas gali ją vadinti didvyre. „Iš tikrųjų manyje tebuvo pyktis, kad jis jos nepaleidžia, ji buvo jauna, - toliau pasakoja dvynių motina Debra. - Džiaugiuosi dėl to, ką padariau, tačiau dėkoju Dievui, kad likau gyva“.

„Jis mane paleido“

Laura Sisk buvo ta moteris, kurią J. Zawahri sustabdė. „Jis tiesiog pasirodė kelio viduryje, - prisimena moteris.

Jis šaukė, kad ji išliptų iš automobilio ir pakeltų jo sunkų krepšį nuo žemės bei padėtų į savo automobilį. „Pasiūliau, kad jis paimtų mano mašiną ir važiuotų. Jam ši idėja nepatiko, jis pasakė, kad vairuosiu aš ir privertė mane įlipti“, - pasakoja Laura.

Važiuojant jis jai nurodinėjo kryptį – sukti į dešinę, į kairę ar važiuoti tiesiai. Sankryžoje jis apšaudė autobusą. Moteris prisimena, kad ją purtė nervinis drebulys. J. Zawahri nuolat kartojo, kad ji nusiramintų.

„Vis prašiau: nenuskriausk manęs, turiu vaikų, nenuskriausk manęs. Jis mane paleido... Nežinau, kodėl. Nežinau, ar tai todėl, kad pasakiau turinti vaikų“, - samprotauja košmarą išgyvenusi moteris.

Nuo kulkų krito penki žmonės

Policijos teigimu, šiame pajūrio mieste penktadienį įvykdytas išpuolis truko apie trylika minučių, per jas įvyko šeši incidentai.

Viskas prasidėjo Zawahri šeimos namuose Jorkšyro aveniu prieš pat vidurnaktį ir baigėsi už mylios esančioje koledžo bibliotekoje, kur studentai ruošėsi baigiamiesiems egzaminams.

Pareigūnai gavo pranešimą apie šūvius Zawahri namuose. Kai jie atvyko, namas skendėjo liepsnose.

Viduje ugniagesiai vėliau rado du kūnus – J. Zawahri tėvo Samiro ir jo brolio Chriso. Abu vyrai buvo nušauti.