Nuosaikiu islamistu laikomas premjeras apie savo atsistatydinimą paskelbė po pokalbio su prezidentu Moncefu Marzouki. H. Jebali prieš tai nepavyko rasti pakankamai paramos savo iniciatyvai. Prieš ekspertų vyriausybę be politikų pirmiausiai pasisakė jo pačio partija „Ennahda“.

Islamistinė partija „Ennahda“ yra stipriausia politinė jėga valdančiojoje koalicijoje. Jos įsitikinimu, šalies perėjimą į demokratiją galimas tik vadovaujant politikų vyriausybei.

„Mūsų gyventojai yra nusivylę savo politine klase, turi būti atkurtas pasitikėjimas“, - sakė H. Jebali. Jis paragino savo ministrus stiprinti pastangas, kad valstybė toliau funkcionuotų.

„Mano iniciatyvos žlugimas nereiškia Tuniso žlugimo arba revoliucijos žlugimo“, - kalbėjo atsistatydinęs premjeras. Jis teigė ir toliau esąs įsitikinęs, kad nepartinių ekspertų vyriausybė yra geriausia priemonė išvesti šalį iš klajonių.

Derybos dėl ekspertų kabineto žlugo pirmadienį. Pasiūlydamas pertvarkyti kabinetą, H. Jebali reagavo į opozicijos politiko Chokri Belaido nužudymą prieš pusantros savaitės. Po šio pasikėsinimo Tunise kilo masiniai vyriausybės priešininkų protestai.

Teisininkas Ch. Belaidas buvo laikomas vienu aršiausių „Ennahda“ kritikų. Jis pasisakė už valstybės ir religijos atskyrimą.