Kitą savaitę prieš vasaros atostogas turi įvykti Vengrijos parlamento trijų dienų sesiją. HVG žiniomis, įstatymų leidėjai posėdžiaus pirmadienį, antradienį ir penktadienį. Jie, be kita ko, svarstys mokytojų statuso įstatymą ir kitų metų biudžeto projektą.

„Bet Švedijos stojimo į NATO ratifikavimo darbotvarkėje vis dar nėra, o tai reiškia, kad jau metus atidėliojamas balsavimas greičiausiai bus nukeltas iki rudens“, - rašo leidinys.

Panašią informaciją pateikia ir parlamentarė iš opozicinės Demokratinės koalicijos partijos Agnes Vadai, kuri socialiniame tinkle „Facebook“ parašė: „Orbanas ir kitą savaitę nenori balsuoti dėl Švedijos narystės NATO. Putino tarnas!“

Anksčiau žiniasklaida darė prielaidą, kad Budapeštas planuoja ratifikuoti Švedijos stojimo į Šiaurės Atlanto aljansą protokolą liepos pradžioje, likus kelioms dienoms iki NATO viršūnių susitikimo.

Kaip žinoma, Vengrija ir Turkija yra dvi paskutinės NATO narės, kurios dar neratifikavo Švedijos stojimo protokolo.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas anksčiau vėl pareiškė, kad Švedija įvykdė visus stojimo į NATO reikalavimus, ir išsakė viltį, kad ji taps Aljanso nare iki liepos mėnesį Vilniuje įvyksiančio viršūnių susitikimo.

Bet Turkijos prezidentas dar kartą užsiminė, kad Švedija artimiausiu metu neturėtų laukti Ankaros pritarimo jos stojimui į NATO.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją