Ji pastebėjo, kad šią vasarą Amerikos spauda bombarduoja skaitytojus straipsniais apie trumpalaikius romanus su puritoniškumo ir panikos potekstėmis. Autoriai mėto užuominas, kad seksas be įsipareigojimų žalingas moterims ir cituoja merginas, kurios slapta svajoja apie rimtus santykius.

Tai, kas Didžiojoje Britanijoje tėra seksualinių poreikių patenkinimas kartu negyvenant, staiga pavadinama kultūriniu fenomenu, stebisi žurnalistė.

Paniką JAV sustiprino pasirodžiusi knyga „Galas seksui: kaip trumpalaikių romanų kultūra sukuria nelaimingų, seksualiai nepatenkintų ir intymaus gyvenimo klausimuose sutrikusių žmonių kartą“.

L. Cosslett komentuoja: „Mitas, kad moterys nesugeba prisitaikyti prie sekso be gilių jausmų, kad iš kiekvieno susitikimo tikimės meilės ir švelnumo, turi gilias šaknis.“

Žurnalistės duomenimis, mokslas neigia šį mitą (paaiškėjo, kad heteroseksualius vyrus jaudina tik sueities su moterimis scenos, o moteris – bet kokio sekso scenos, taip pat ir beždžionių poravimosi).

Tiesa, sociologai netiki vadinamąja trumpalaikių romanų kultūra. Jų vertinimu, šiuolaikinių amerikiečių studentų gyvenimas ne ką audringesnis nei ankstesnių kartų (tik 32 proc. teigia, kad per metus turėjo daugiau nei vieną partnerį), rašoma straipsnyje.

Neseniai socialiniame tinklalapyje „Twitter“ pasirodė nuotrauka, kurioje per festivalį mergina atlieka vyriškiui minetą. Skaitytojai išvadino merginą pasileidėle, o vyrą – šaunuoliu. L. Cosslett įsitikinusi, kad tokia reakcija pažangiai visuomenei nebūdinga.

Žurnalistė apibendrina – „jei dabartinė padėtis – seksualinio išsilaisvinimo zenitas, mums galas“.