Apie tai praneša unian.net, remdamasis leidiniu „International Business Times“ ir Jungtinės laivų statybos korporacijos (JLSK) atstovu spaudai.

Rašoma, kad Kremlius dar gegužę iki sutarties su Prancūzija nutraukimo anonsavo planus statyti savo karinius laivus, kurie būtų pranašesni už „Mistral“.

JLSK atstovo spaudai teigimu, būsimo rusų lėktuvnešio projektas kuriamas.

Nevos projektavimo ir statybų biuro generalinis direktorius Sergejus Vlasovas mano, kad lėktuvnešio projektas gali būti realizuotas dviem variantais.

Pirmame variante numatyta įtaisyti energetinį modulį, dėl kurio lėktuvnešis galėtų priimti beveik 70 skraidymo aparatų. Neįmontavus branduolinio įrenginio, lėktuvnešis galės priimti apie 55 aparatus.

Spėjama, kad branduolinis modulis būsimam lėktuvnešiui bus bandomas eskadriniame minininke „Lyderis“.

Leidinyje „International Business Times“ reziumuojama, kad naujų karinių laivų statybos bus baigtos ne anksčiau nei 2030 m.

DELFI primena, kad du 200 metrų ilgio sraigtasparnių nešėjai, pritaikyti jūrų desanto operacijoms, turėjo būti pristatyti Rusijai iki šių metų pabaigos pagal sutartį, kurios vertė – apie 1,2 mlrd. eurų.

Kontraktas buvo oficialiai nutrauktas praėjusį trečiadienį, o praėjus vos kelioms valandoms po to žingsnio Prancūzijos gynybos ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas nurodė, kad kelios šalys išreiškė susidomėjimą tų laivų įsigijimu, bet daugiau detalių nepateikė.