Sukaupęs apie 320 tūkst. karių Ukrainoje ir dar 150 tūkst. – mokymų stovyklose, Kremlius gali bandyti užimti Ukrainos pozicijas per masinį puolimą, teigiama straipsnyje.

Pažymima, kad Rusija dislokuoja dešimtis tūkstančių karių tokiu būdu, kuris leidžia manyti, jog ketinama vienu metu pulti iš šiaurės ir pietų, mėginant apsupti Ukrainos pajėgas Donbase.

Kitas puolimo variantas galėtų būti naujo fronto atidarymas siekiant atitraukti Ukrainos pajėgų dėmesį. Tai gali reikšti puolimą iš Rusijos teritorijos, todėl, pasak analitikų, ukrainiečiai atidžiai stebi bet kokius judėjimus netoli Sumų miesto, esančio netoli Rusijos sienos, taip pat Rusijos bandymus susigrąžinti teritoriją Charkivo regione.

Karas Ukrainoje

Straipsnyje priduriama, kad rusai telkia gyvąją jėgą, įskaitant naujai mobilizuotus karius, už HIMARS raketų veikimo zonos ribų.

Pasak „Ukrinform“, Ukrainos karinė žvalgyba mano, kad Rusija 2023 metų pavasarį ir vasarą planuoja pašaukti į karinę tarnybą 300-500 tūkst. žmonių, kad galėtų palaikyti puolamąsias operacijas Ukrainos rytuose ir pietuose.

Kontrpuolimas

Kartu NYT rašo, kad perspektyviausia Ukrainos kontrpuolimo, kuris, kaip tikimasi, netrukus prasidės, kryptis – šalies pietūs, daugiausia dėmesio skiriant Melitopoliui.

Pasak analitikų, didžioji dalis Rusijos okupuotų teritorijų yra HIMARS raketų veikimo zonoje, todėl Rusija buvo priversta perkelti ginklų sandėlius, vadavietes ir kitus svarbius išteklius toliau nuo fronto linijos.

Karas Ukrainoje

Melitopolis – miestas, esantis dviejų svarbių greitkelių ir geležinkelio linijos sankirtoje, yra labai svarbus Rusijos tiekimui į pietus, todėl gali tapti akivaizdžiu Ukrainos kontrpuolimo taikiniu. Straipsnyje pabrėžiama, kad sėkmingo Ukrainos proveržio atveju Rusijai kontroliuoti Chersono regioną bus gerokai sunkiau.

Neturint tiekimo linijų iš rytų, Rusijos pastiprinimas galės atvykti tik iš Krymo daug ilgesniu keliu, kuris taip pat yra HIMARS raketų veikimo zonoje, pažymima straipsnyje.

Kartu NYT atkreipia dėmesį į ribotas Ukrainos galimybes tęsti puolimą rytuose, nes tame regione Rusija nuo 2014 metų stiprina savo pozicijas ir tiesia tiekimo linijas.

Karas Ukrainoje

Norėdama pulti kitur, Ukraina turėtų sulaikyti Rusijos veržimąsi, kartu išsaugodama savo karius ir techniką.
„Ukrinform“ anksčiau pranešė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra pasirengusios galimiems Rusijos bandymams dar kartą pulti Charkivą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją