Pranešama, kad 62-erių prezidentas susižeidė, nukritęs nuo motociklo, kai nedideliu greičiu uždaroje treniruočių trasoje važiavo nelygia vietove. P. Pavelas naktį praleido stebimas gydytojų Prahos centrinėje karo ligoninėje.

Jokios išsamios informacijos apie tai, kokią būtent traumą jis patyrė, nepateikiama, tačiau teigiama, kad ji nėra sunki. Dienraštis „Blesk“ pranešė, kad P. Pavelui galimai lūžo šonkaulis.

Prezidentūros teigimu, jo darbotvarkė artimiausiomis dienomis nesikeis, o kitą savaitę jis turėtų lankytis Jordanijoje, kur susitiks su karaliumi Abdullah II.

Buvęs generalinio štabo vadas P. Pavelas ES ir NATO nare esančiai šaliai vadovauja nuo 2023 m. kovo. Jis garsėja kaip aistringas motociklininkas, savo garaže turintis keletą šių transporto priemonių.

2023 m. gegužę jis motociklu atvyko į susitikimą su Bavarijos ministru pirmininku Markusiu Söderiu Vokietijos Selbo mieste netoli sienos su Čekija.

Pernai pagautas važiuojantis be šalmo, P. Pavelas turėjo viešai atsiprašyti ir skirti pinigų vienai pagalbos nukentėjusiesiems avarijose organizacijai.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją