Kaip pareiškė penktadienį per televizijos maratoną Aukščiausiosios Rados Energetikos, būsto ir komunalinių paslaugų komiteto pirmininkas Andrijus Herusas, Ukraina dabar taupo ir visus pagrindinius energijos išteklius, pirmiausia – dujas ir anglis, kad galėtų juos panaudoti žiemą.

Dabar taupyti išteklius nesunku, nes lygiagrečiai vyksta aktyvūs šiluminių jėgainių ir hidroelektrinių energoblokų remonto darbai, tad jos ir taip nedaug dirba, sakė parlamentaras.

Bet kad ukrainiečiai dabar nesėdėtų be šviesos, kol elektrinės ruošiasi žiemai, valstybė aktyviai didina elektros energijos importą iš Europos šalių, ypač piko valandomis vakare.

„Ukrenerho“ duomenimis, šiandien, rugpjūčio 11 d., ryte ir vakare didžiausio suvartojimo valandomis iš Slovakijos ir Moldovos importuojama iki 650 MW.

„Dėl importo Ukrainos hidroelektrinės gali taupyti vandenį, jį kaupti, kad rudenį ir žiemą būtų galima pasitelkti šį rezervą. Taip pat taupome anglis ir dujas. Būtų geriau, kad šie energijos ištekliai liktų žiemai", – sakė A. Herusas.

Anot deputato, ateinanti žiema Ukrainai gali būti sunki. Didelė tikimybė, kad atakos prieš Ukrainos energetikos sistemą tęsis ir žiemą.

Kaip anksčiau rašė UNIAN, pastarosiomis savaitėmis ukrainiečius liūdina naujienos, kad šią žiemą gali sugrįžti elektros išjungimai, be to, jie gali būti ilgesni nei pernai.

Energetikos tyrimų centro direktorius Oleksandras Charčenka mano, jog ateinanti žiema gali būti sunkesnė nei praėjusi, kadangi dabar Ukrainos energetikos sistemos atsparumas yra mažesnis. Ukrainiečiai turėtų ruoštis galimiems elektros energijos tiekimo sutrikimams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją