Konkrečiai skelbiama, kad Izraelio planuojama karinė operacija bus precedento neturinčio žiaurumo ir nepanaši nė į vieną ankstesnę, kada nors vykdytą Gazos Ruože.

Remiantis trijų šaltinių, kuriais remiasi agentūra, žodžiais, artimiausią Izraelio strategiją sudaro ne tik tikslas sunaikinti Gazos Ruožo infrastruktūrą, bet ir siekis nustumti teritorijos gyventojus link sienos su Egiptu ir išnaikinti „Hamas“ teroristus, sugriaunant jų požeminių tunelių tinklą.

Elektra aprūpintuose tuneliuose, kuriuose netgi įrengta oro kondicionavimo sistema, slepiasi labai daug teroristų. Tuneliai driekiasi tiek po valstybiniais pastatais, tiek po privačiais, o tai reiškia, kad teroristai gyvena po taikių civilių namais, taip jiems keldami mirtiną pavojų. Tuneliai taip pat naudojami žmonių, prekių pervežimui, taip pat raketų laikymui. Galimas dalykas, kad būtent ten „Hamas“ islamistai laiko ir iš Izraelio atsivežtus įkaitus.

Vienas iš ekspertų aiškina, kad galima kalbėti apie tikrų tikriausią miestą po žeme, palyginus su kuriuo „Vietkongo tuneliai“ atrodo tik vaikų žaidimas.

Šaltiniai „Reuters“ sakė, kad „Hamas“ jau pasirūpino prieštankinėmis minomis ir minomis spąstais, kurie padės apsukti Izraelio karius.

Anot kai kurių ekspertų, yra abejonių, kad Izraeliui pavyks sunaikinti „Hamas“. Neatmetama galimybė, kad Izraelio kariuomenė bandys likviduoti arba paimti į nelaisvę kuo įmanoma daugiau „Hamas“ narių, susprogdinti tunelius ir sunaikinti raketų gamybos galimybes, o tada ieškos būdų, kaip „operaciją užbaigti“.

Pabrėžiama, kad Izraelis nori sunaikinti „Hamas“, tačiau kol kas nežino, kokiu būdu pergalės atveju valdys minimą teritoriją,

„Kai kurie Amerikos prezidento Joe Bideno padėjėjai sunerimę, kad, nors Izraelis ir gali parengti veiksmingą planą, kaip padaryti didelės žalos „Hamas“ teroristinei organizacijai, reikia sugalvoti ir pasitraukimo strategiją“, – teigia „Reuters“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją