Informacija apie reisą JAV1402 atsirado Nacionalinio Minsko oro uosto elektroninėje švieslentėje, skelbia reform.by.

Nacionalinis Minsko oro uostas praneša, kad orlaivis atskrenda iš Amane esančio Karalienės Alijos tarptautinio oro uosto, tačiau, remiantis portalo „Flightradar24“ duomenimis, tai tik tarpinė stotelė – kelionės pradžios taškas yra Arbilis.

Baltarusijos oro uosto pateikiamoje informacijoje net nenurodyta reisą organizuojanti oro linijų bendrovė. Ji įvardijama tik kaip „Privatūs savininkai“.

Anksčiau analogiškus reisus vykdė Turkijos oro linijų bendrovė „Tailwind Airlines“, tačiau rugpjūčio 18 d. paaiškėjo, kad bendrovė nutraukė skrydžius į Baltarusiją.

„Jordan Aviation“ lėktuvai skraido po visą pasaulį, taip pat įmonė nuomoja lėktuvus su aptarnavimu stambioms oro linijų bendrovėms, kurioms reikia papildomų pajėgumų, bei yra svarbi gabenimo oro transportu paslaugų teikėja Jungtinių Tautų Organizacijos (JTO) taikdariams.

Delfi
primena, kad antradienį vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius teigė, kad migrantų krizės procesai yra valdomi, tačiau valdžia neatmeta galimybės, kad šiuo metu sustabdyti skrydžiai iš Irako į Minską gali būti vėl atnaujinti.

„Visa procedūra vyksta mums prižiūrint. Padėtis šiuo metu normalizavosi, neseniai buvo priimti neišvengiami sprendimai dėl pasienio kontrolės ir po to situacija tapo gana įprasta, tačiau vis tiek mums kyla susirūpinimas dėl to, kad šiuo metu nevykstantys skrydžiai gali vėl prasidėti“, – kalbėjo A. Abramavičius.

Kol yra skrydžių iš Irako į Minską pertrauka, pasak viceministro, dėmesys sutelkiamas prieglobsčio prašymų nagrinėjimui. Po vidaus reikalų ministrės nurodymo nebeįleisti neteisėtai sieną kertančių migrantų, kaip atkreipė dėmesį A. Abramavičius, įleistų į šalį žmonių skaičiai ženkliai krito.

„Per tą laiką į Lietuvą buvo leista patekti maždaug 80 migrantų, daugiausia jų – pažeidžiamų grupių. Tokie pažeidžiami migrantai dažniausiai Lietuvoje atsiduria dėl humanitarinių priežasčių, visi kiti yra nukreipiami į pasienio punktus arba konsulatus“, – sakė A. Abramavičius.

Provokacijos tęsiasi

Per praėjusią parą, nuo trečiadienio vidurnakčio iki ketvirtadienio, Lietuvos pasieniečiai į šalį neįleido keliolikos neteisėtų migrantų. Tuo pačiu tęsiasi ir Baltarusijos provokacijos – užfiksuota, kaip baltarusiai pasieniečiai bando inscenizuoti migrantų sumušimą.

Neįleisti migrantai valstybės sieną draudžiamose vietose bandė peržengti Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose. Kaip žiniasklaidą informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Rokas Pukinskas, pareigūnai dėl humanitarinių priežasčių leido atvykti į Lietuvą keturiems užsieniečiams.

„Vilniaus rajone pasieniečiai stacionariomis vaizdo stebėjimo kameromis bei mobiliuoju telefonu fiksavo Baltarusijos pareigūnų bandymą inscenizuoti migrantų sumušimą. Tam buvo naudojami iš anksto parengti provokatoriai. Neabejojama, kad tokia medžiaga būtų skleidžiama kaimyninės šalies propagandos kanalais. Tamsiu paros metu Baltarusijos teritorijoje vizualiai pastebėta keliasdešimt signalinių šviečiamųjų raketų paleidimų. Pasienyje toliau patruliuoja sustiprintos VSAT ir jiems talkinančios karių pajėgos“, – skelbia VSAT.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)