Lenkijos vyriausybės vadovas Donaldas Tuskas pirmadienį socialiniame tinkle X parašė, kad prašo generalinį prokurorą ir specialiųjų tarnybų koordinatorių išsiaiškinti šią situaciją.

„Šiandien paprašiau generalinį prokurorą ir specialiųjų tarnybų koordinatorių apsilankyti pas mane dėl esminio valstybės saugumui klausimo: milijardinių nuostolių ir galimų buvusio „Orlen“ vadovo ryšių su „Hezbollah“. Lenkai turi sužinoti tiesą. Negalima laukti“, – pabrėžė D. Tuskas.

Leidinys „Onet.pl“ pirmadienį taip pat pranešė, kad koncerno „Orlen“ vidaus saugumo tarnyba įspėjo D. Obajteką nebendradarbiauti su iš Libano kilusiu Sameru A., ​​kuris įtariamas ryšiais su „Hezbollah“ ir buvo įsivėlęs į skandalą dėl nelegalios prekybos nafta su Iranu.

Pasak leidinio, D. Obajtekas nepaisė įspėjimų ir paskyrė Samerą A. vadovauti koncerno antrinei kompanijai Šveicarijoje – „Orlen Trader Switzerland“ (OTS). Dėl to „Orlen“ prarado 1,6 mlrd. zlotų. Tai paaiškėjo, kai Lenkijoje į valdžią atėjo D. Tusko vyriausybė ir buvo atleistas D. Obajtekas.

Buvęs „Orlen“ vadovas pirmadienį platformoje X parašė: „Premjere Donaldai Tuskai, Jūs ieškote aferų ten, kur jų nėra“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją