„Pašnekovai iš Europos Komisijos ir Europos Tarybos teigia, kad ukrainiečiams bevizis režimas bus patvirtintas pavasario gale ir pradės veikti vasarą. Dažniausiai girdimos prielaidos, kad jau liepą ukrainiečiai važinės į ES be vizų. Gali būti, jau nuo liepos 1-osios“, – rašoma portalo straipsnyje „Bevizis režimas iki atostogų: ES susitarė, kada bus imtasi vizų atšaukimo Ukrainai klausimo“.

Kaip rodo „Europeiskaja pravda“ turima informacija, kad būtų pradėtas Ukrainos bevizio režimo su ES klausimo nagrinėjimas, Bendrija turi galutinai pritarti bevizio režimo „sustabdymo mechanizmui“. Šių taisyklių priėmimo procedūra turėtų tęstis iki vasario pabaigos. Tuo tarpu kovą galima tikėtis trišalių derybų su Ukraina pradžios (Gruzijos atveju jos truko tik vieną dieną), balandį – dokumento oficialaus vertimo ir svarstymo Europos Parlamente, o gegužę – ES Tarybos pritarimo.

Pažymima, kad jei nebus nukrypta nuo šio grafiko, Ukrainos bevizis režimas su ES pradės veikti birželį.

„Remiantis sprendimų priėmimo procedūra ES išeina, kad faktiškai bevizis režimas gali pradėti galioti birželį, o galutinis ES Tarybos sprendimas bus priimtas gegužę, po Prancūzijos prezidento rinkimų“, – rašo leidinys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)