Taip teigia „Laisvės“ radijo baltarusių tarnyba, išanalizavusi išskirtines palydovines šio poligono nuotraukas, kurias 2023 metų liepos 31 dieną padarė bendrovė „Planet Labs“.

Repiščės poligonas yra už 15 km nuo „Wagner“ samdinių stovyklos, esančios Celio kaime. Nuotraukoje matyti, kad statoma daugybė įtvirtinimų, galbūt blindažų. Šalia jų matyti objektai, panašūs į lengvuosius automobilius ir šviesiai pilkus UAZ mikroautobusus, dirba buldozeriai.

Liepos 29 dieną Baltarusijos gynybos ministerija pranešė, kad šiame poligone 51-oji artilerijos brigada surengs bendras pratybas su „Wagner“ instruktoriais.

Neseniai su „Wagner“ samdiniais siejamame „Telegram“ kanale pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti įtvirtintos miško stovyklos statyba. Ten esančiuose blindažuose įrengtos nedidelės krosnelės, taigi stovykla gali būti tinkama gyventi šaltuoju metų laiku. Tikslesnės filmavimo vietos nustatyti nepavyko.

Atskirose stovėjimo aikštelėse stovi statybinė technika ir platformos jai gabenti. Šios platformos pagal spalvas visiškai sutampa su „Belarus Brain“ „Telegram“ kanalo vaizdo įrašu, kurį anksčiau patikrino „Laisvės“ radijas. Jis darytas Bobruisko aplinkkelyje, kai traukinys kirto Berezinos upę.

Kaip pranešta anksčiau, birželio 24 dieną „Wagner“ grupuotės lyderis Jevgenijus Prigožinas paskelbė apie „teisingumo žygį“ prieš Rusijos karinę vadovybę, ypač prieš Rusijos gynybos ministrą Sergejų Šoigu.

Save laikantis Baltarusijos lyderiu Aliaksandras Lukašenka surengė derybas su J. Prigožinu, po kurių šis pareiškė, kad grupuotės kovotojai nutraukia žygį į Maskvą ir grįžta į savo lauko stovyklas.

Po to Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad „Wagner“ pajėgos gali pasirašyti sutartį su Rusijos gynybos ministerija arba vykti į Baltarusiją.

Rugpjūčio 1 dieną į Baltarusiją atvyko 14-oji „Wagner“ samdinių kolona.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją