"Šiandien turime svarbią NATO Parlamentinės Asamblėjos deklaraciją“, – pažymėjo valstybės vadovas.

V. Zelenskis pažymėjo, kad „dalykai įvardijami savo tikraisiais vardais: aiškus Rusijos nusikaltimų prieš mūsų šalį pripažinimas genocidu, aiškus rašistinės ideologijos pasmerkimas“.

„Tai tinkamas pagrindas ir kitoms tarptautinėms organizacijoms“, – pridūrė jis.

Ukrainos žiniasklaida, remdamasi Ukrainos atstovo asamblėjoje Egoro Černevo įrašu feisbuke, jau paskelbė anksčiau, kad NATO Parlamentinė Asamblėja pripažino Rusijos Federacijos nusikaltimus Ukrainai genocidu, o teroristinį režimą Rusijos Federacijoje – rašizmu.

„Asamblėjos sesijoje Liuksemburge pasiekėme itin stiprios deklaracijos, kuri turės toli siekiančių politinių pasekmių, priėmimo“, – rašė E. Černevas. – Tai mūsų diplomatinė pergalė. Į visus mūsų pagrindinius pageidavimus dėl galutinio deklaracijos teksto buvo atsižvelgta. Tai parama tarptautiniam tribunolui, pagalba Ukrainai prieš ir po pergalės, rašizmo ideologijos pasmerkimas, teritorinio vientisumo atkūrimas, sankcijos, reparacijos, Maršalo planas ir daug kitų dalykų“.

„Be to, NATO PA paragino savo vyriausybes Vilniaus aukščiausiojo lygio susitikime atvirai paskelbti, kad Ukraina taps Aljanso nare, ir susitarti dėl tolesnių konkrečių Ukrainos stojimo į NATO žingsnių“, – rašė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją