Vaizdo skambutis tarp V. Zelenskio ir ES lyderių vyko prieš jiems nusprendžiant įvesti naują sankcijų Rusijai paketą, leidiniui sakė neįvardytas Europos diplomatas.

Pasak diplomatinio šaltinio, V. Zelenskis per šį pokalbį paprašė ES šalių lyderių imtis naujų ribojamųjų priemonių Rusijai, kad būtų sustabdytos karinės operacijos Ukrainoje.

Vaizdo konferencijoje dalyvavusi Švedijos premjerė Magdalena Andersson sakė, jog kai atėjo laikas atsisveikinti su V. Zelenskiu, „buvo aišku, kad jie gali nebepamatyti vienas kito„.

Pats V. Zelenskis dar vasario 25-osios, pirmąją karinio konflikto naktį, kreipdamasis į Ukrainos piliečius sakė, kad jis yra tapęs taikiniu numeris vienas ir norima jį sunaikinti, o antras tikslas yra jo šeima.

Vasario 25-osios vakarą iš Kijevo gatvės jis paskelbė vaizdo įrašą, kuriame sakė, kad kartu su vyriausybės, parlamento ir jo administracijos vadovais lieka Kijeve ir niekur nesitrauks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją