Šalies pietuose rusų okupantai „įnirtingai priešinasi“, pirmadienį „Telegram“ kanale parašė V. Zalužnas. Jo teigimu, ukrainiečių pažangą stabdo rusų įtvirtinimai, tankūs minų laukai ir daug turimų atsargų, tačiau operacija vyksta pagal planą.

V. Zalužnas taip pat parodė vaizdo įrašą, kuriame matyti jis ir Generalinio štabo viršininkas Serhijus Šaptalas vadovavimo štabe netoli fronto. Gali būti, kad taip V. Zalužnas atrėmė gandus Rusijos valstybinėje žiniasklaidoje, jau kurį laiką ne kartą tvirtinusioje, kad jis neva buvo sunkiai sužeistas per raketų ataką gegužės mėnesį.

Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar pranešė apie „sudėtingą padėtį“ bei įnirtingas kovas ir Rytų Ukrainoje. Rusijos kariuomenė mėgina atgauti iniciatyvą prie Kupiansko Charkivo srityje ir prie Lymano gretimoje Luhansko srityje, sakė ji.

Ukraina jau beveik 16 mėnesių atremia plataus masto Rusijos invaziją. Beveik prieš dvi savaites Ukrainos kariuomenė pradėjo ilgai lauktą kontrpuolimą. Nuo tada, pasak Kyjivo, buvo išlaisvinti aštuoni kaimai ir maždaug 113 kvadratinių kilometrų teritorijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją