Specialioje JT sesijoje, skirtoje Palestinai, Rusijos ruporas V. Nebenzia tradiciškai kritikavo „veidmainius“ Vakarus, nuolat smerkiančius Rusijos invaziją į Ukrainą, tačiau, anot jo, užsimerkiančius prieš Izraelio vykdomus nusikaltimus Gazos Ruože. Dar toliau rusų atstovas žengė įvertindamas dabartinę Izraelio padėtį.

„Vienintelis dalykas, kurį sutelktinai kartoja Vakarai – tai nuolatiniai pareiškimai apie tariamą Izraelio teisę į savigyną. Nors, būdamas okupacinė jėga, Izraelis tokios teisės neturi“, – pareiškė V. Nebenzia.

Jis pliekė Vašingtoną ir jo sąjungininkus už tai, kad jie „tyli“ per žydų pusės vykdomus bombardavimus Gazos Ruože ir viešai pabrėžė, kad Izraelis yra palestiniečiams priklausančių teritorijų okupantas bei į „Hamas“ išpuolį atsakyti ugnimi negali.

Reakcijų į tokį pareiškimą ilgai laukti neteko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)