Privataus vizito į Rusiją atvykęs N.Sarkozy ketina dalyvauti viename renginyje, kuriame bus teikiama premija "Už geriausias investicijas Rusijoje"; šią premiją įsteigė rusų oligarchas Michailas Fridmanas.

"Brangusis Nicolas, labą dieną, labai džiaugiuosi tave matydamas. Man labai malonu, kad tu randi progą atvažiuoti į Maskvą", - sakė savo rezidencijoje Novo Ogariove svečią sutikęs V.Putinas.

N.Sarkozy pasitraukė iš Prancūzijos prezidento posto gegužę, kai pralaimėjo rinkimus Francois Hollande'ui.

"Maloniai prisimenu tą laiką, kai mes dirbome kartu, kad išspręstume aktualias, rimtas problemas, susijusias su santykių tarp mūsų šalių plėtojimu, tarp Rusijos ir Europos, taip pat ir kitas aktualias problemas", - kalbėjo Rusijos prezidentas.

Jis pabrėžė, kad Rusijos ir Prancūzijos santykiai nuosekliai vystosi ir prie naujojo prezidento. "Šia prasme mes stebime žinomą tęstinumą, ir tuo labai džiaugiamės", - sakė V.Putinas.

"Ačiū tau, kad pakvietei mane, Vladimirai, - atsakė trumpai N.Sarkozy pirmosiomis susitikimo minutėmis, dalyvaujant žurnalistams. - Aš puikiai prisimenu tą laiką, kurį praleidome kartu. Tu tada net vairavai mašiną".

"Žinai, aš visada maniau, kad Rusija yra normali Europos partnerė. Mes priklausome vienam žemynui. Ir mes galime labai daug padaryti kartu", - sakė N.Sarkozy.

Jis taip pat prisiminė apie sudėtingų problemų, tekusių Prancūzijai ir Rusijai, sprendimą ir pridūrė, kad "kas kartą pavykdavo tai įveikti, nes tarp mūsų buvo pasitikėjimas ir draugystė.

"Jeigu grįžtume prie to laikotarpio, mes matome, kad tuometinė veikla buvo naudinga ir Rusijai, ir Europai", - pažymėjo N.Sarkozy.

V.Putinas neužmiršta pabendrauti su buvusiais kolegomis, net kai jie būna pasitraukę iš postų - bene labiausiai su buvusiu Italijos premjeru Silvio Berlusconi, kurį laiko savo draugu ir kuris dalyvavo jo inauguracijos ceremonijoje gegužę.