Komiška situacija, kai praėjusią savaitę Vilniaus pareigūnai važiavo vaduoti vonioje dėl įtarimų sergant koronavirusu įkalintos moters pasiekė ir užsienio žiniasklaidą.

Be „The New York Post“, ją aprašė ir britų „The Sun“, „The Mirror“, „Daily Mail“.

„Lietuvis taip bijojo užsikrėsti naujuoju koronavirusu, kad akimirksniu pamiršo šeiminio gyvenimo romantiką ir uždarė savo žmoną vonios kambaryje, nes įtarė, jog ji serga mirtinai pavojinga infekcija“, – taip keistą incidentą Vilniuje apibūdino „The New York Post“ .

„Tokių drastiškų priemonių sutuoktinis griebėsi sužinojęs, kad jo mylimoji buvo susitikusi su kine, kuri neseniai lankėsi koronaviruso epidemijos siaubiamoje Italijoje.

Jis tvirtino prievarta karantinavęs žmoną tik „telefonu pasitaręs su gydytojais“, kaip išvengti COVID-19.

Įkalinta moteris paskambino policijos pareigūnams ir paprašė pagalbos. Dėl viso pikto ji buvo ištirta dėl koronaviruso (tyrimo rezultatas – neigiamas) ir nepateikė kaltinimų savo vyrui“, – toliau rašė amerikiečių leidinys.

Komentarų negailėjo ir „Twitter“ vartotojai. Vienas jų rašė: „Manau, viskas baigsis skyrybomis“.

„Romantika dar nemirė!!!!“, „Santuoka sunki“, „Tai taip panašu į mane“, „Lietuvis. Kietas bičas“, „Bus keista dar kurį laiką“, „Bus didelė sąskaita už gėles ir papuošalus“ – šmaikščių komentarų negailėjo internautai.

Delfi jau rašė, kad Vilniaus policija praėjusį trečiadienį gavo neįtikėtiną pranešimą – vyras įkalino savo žmoną, nes manė, jog ji gali sirgti koronavirusu. Pirminiais duomenimis, apie 20.35 val. buvo gautas pranešimas, kad P. Vileišio gatvėje, Antakalnio mikrorajone, pranešėją vyras uždarė vonios kambaryje ir neišleidžia.

Moteriai neliko nieko kita, kaip kreiptis į pareigūnus, kad ją išlaisvintų. Į įvykį atvykę pareigūnai išsiaiškino, kad įkalinimas įvyko „dėl koronaviruso“.

Kol kas Lietuvoje patvirtintas vienas naujojo koronaviruso atvejis.