„Dabar išryškėja nauja kokybė – džihadistų spektruose matome raginimus rengti išpuolius, „Al Qaeda“ ir „Islamo valstybė“ raginamos įsitraukti į Artimųjų Rytų konfliktą“, – sakoma Thomaso Haldenwango pareiškime ir priduriama, kad valdžia stiprina žydų, žydų institucijų ir didelių renginių saugumą.

Pasak jo, daugybė vaizdų internete, susijusių su karu, kurį sukėlė kruvinas „Hamas“ išpuolis prieš Izraelį spalio 7 d., kartu su melagingomis naujienomis gali būti radikalėjimo katalizatorius.

Kai kuriuose įrašuose socialiniuose tinkluose palestiniečiai ar musulmonai vaizduojami kaip „Vakarų aukos“, kartais juose yra ir antisemitinio turinio. „Padėtį apsunkina užsienio valstybių veikėjai, kurie naudojasi arba siekia sustiprinti šią nuotaiką“, – perspėjo Vokietijos federalinės Konstitucijos apsaugos tarnybos prezidentas Th. Haldenwangas. Jis neminėjo valstybių, bet pridūrė, kad skirtingų ekstremistinių grupuočių bendras požiūris į Izraelį kaip priešą sukuria „naujus ryšius ir tam tikrais atvejais gali paskatinti stiprų bendradarbiavimą“.

Po spalio 7 d. „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį Vokietijos valdžia jau paskelbė stiprinanti žydų ir žydų institucijų apsaugą. Berlynas taip pat stengiasi užkirsti kelią bet kokiems išpuoliams per didelius renginius, sakoma Th. Haldenwango pareiškime.

Anksčiau šį mėnesį Vokietija uždraudė „Hamas“ veiklą ir su šia grupuote susijusias organizacijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją