Tokiame kare „visiškai normalu“, kad „užpultoji pusė įžengia į priešo teritoriją, pavyzdžiui, norėdama atkirsti tiekimo kelius, – ketvirtadienio vakarą jis sakė Vokietijos transliuotojui ZDF. – Kol nėra puolami miestai, civiliai, civilinės teritorijos, su tuo būtinai reikės susitaikyti. Ne su džiaugsmu, bet tai yra jos (taktikos) dalis, pavyzdžiui, siekiant atkirsti tiekimo kelius“.

Kartu jis pažymėjo, kad Vakarai, priimdami sprendimus dėl ginklų tiekimo Kyjivui, turi nepamiršti, „kaip vyksta šis karas“: „Jei Ukraina reikalauja tam tikrų rūšių bombų, kurios yra uždraustos visame pasaulyje, turime pasakyti „ne“.

Karo metu kai kurie Ukrainos pareigūnai ragino naudoti kasetinę amuniciją ir fosforinius padegamuosius ginklus.

Kalbėdamas apie Rusijos kariuomenės būklę, B. Pistoriusas sakė ZDF: „Mes žinome, kad kai kurios atsargos, kurios dabar atvežamos iš sandėlių, yra apgailėtinos būklės. Kai kas, galima sakyti, yra iš akmens amžiaus – tai šeštojo ir septintojo dešimtmečių tankai“.

Vis dėlto jis įspėjo, kad neįmanoma tiksliai įvertinti, kokie yra Rusijos naujos technikos gamybos pajėgumai, todėl Vakarų karinė parama Ukrainai turi būti tęsiama.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją