Atsakovas, turintis kapitono laipsnį, dirbo Federalinėje Bundesvero įrangos, informacinių technologijų ir techninio palaikymo tarnyboje (BAAINBw). Koblenco mieste įsikūrusi institucija yra atsakinga už Vokietijos ginkluotųjų pajėgų (Bundesvero) aprūpinimą įranga ir ginklais, taip pat už gynybos technologijų kūrimą, testavimą ir įsigijimą.

Teigiama, kad nuo 2023 m. gegužės vyras ne kartą ir savo iniciatyva siūlėsi bendradarbiauti su Rusijos generaliniu konsulatu Bonoje ir Rusijos ambasada Berlyne. Prokurorai teigia, kad kaltinamasis, kuris dėl griežtų Vokietijos privatumo įstatymų įvardijamas tik kaip Thomas H, perdavė informaciją su tikslu, kad ja pasinaudos Rusijos žvalgyba. Išsamesni duomenys, kokią informaciją jis galėjo perduoti, neatskleidžiami. Taip pat nėra duomenų, kad jis mainais gavo pinigų.

Maždaug tuo metu jis susisiekė su AfD ir pateikė prašymą įstoti į partiją. Pasak teismo, jo prašymas dėl narystės AfD buvo patvirtintas 2023 m. liepą.

Vyras teigė, kad susisiekti su Rusijos konsulatu jį paskatino žinutė „tikriausiai TikTok“. Karininkas prisipažino tuo metu „TikTok“ sekęs prorusišką, su AfD susijusį influencerį. Vis dėlto jis negalėjo tiksliai prisiminti, kokia tai buvo žinutė.

Jis sakė buvęs susirūpinęs, ar branduolinės atakos atveju galės išvežti šeimą į saugią vietą, tad ieškojęs kontakto su Rusijos atstovais, kad laiku sužinotų, „kada tai įvyks“. „Aš mačiau tik šitą kelią“, – teisme sakė kaltinamasis.

Jis taip pat sakė, kad gailisi savo poelgio ir, žvelgdamas atgal, vertina tai kaip klaidą, bei pridūrė, kad tuo metu buvo blogos psichinės būklės.

Būdamas Bundesvero kapitonas, kaltinamasis buvo atsakingas už elektroninio karo sistemas, sakė federalinės prokuratūros atstovas, skaitydamas kaltinamąjį aktą. Jo tikslas buvo „suteikti Rusijos ginkluotosioms pajėgoms pranašumą dabartinės politinės situacijos fone“.

Vokietija – viena didžiausių Rusijos invaziją atremiančios Ukrainos karinių rėmėjų. Šalies saugumo institucijos teigia sustiprinusios pastangas kovoti su Rusijos tarnybų vykdomu šnipinėjimu. Federalinės policijos pareigūnai kapitoną sulaikė Koblenco mieste pernai rugpjūtį. Kovą prokurorai pateikė kaltinimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)