Remiantis projektu, prašyti Vokietijos pilietybės bus galima jau po penkių šalyje praleistų metų. Norintieji gauti vokišką pasą, turės išpažinti laisvos visuomenės vertybes. Todėl į pilietybę negalės pretenduoti asmenys, įvykdę nusikaltimus iš antisemitinių ar rasistinių motyvų. Be to, viena sąlygų – kad žmonės galėtų pragyventi be socialinių išmokų. Ypač gerai integruoti žmonės Vokietijos pilietybę galės gauti jau po trejų metų. Įstatymas leis turėti kelias pilietybes.

Mažindama kliūtis pilietybei gauti, Vokietija, pasak N. Faeser, nori sukurti paskatas kvalifikuotiems darbuotojams. „Geriausius pasaulio protus pritrauksime tik tada, jei jie artimoje ateityje galės tapti visaverte mūsų visuomenės dalimi – su visomis demokratinėmis teisėmis“, – trečiadienį Berlyne kalbėjo ministrė. Modernus pilietybės įstatymas esą yra svarbus raktas į Vokietijos konkurencingumą.

„Priėmus naująjį pilietybės įstatymą, žmonės, kurie gyvena iš savo darbo, galės greičiau tapti Vokietijos piliečiais, – socialiniame tinkle X teigė Vokietijos teisingumo ministras Marcas Buschmannas. – Kartu sugriežtinsime taisykles socialinių išmokų gavėjams. Nes mums reikia imigracijos į darbo rinką, o ne į socialinės apsaugos sistemas!“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją