Anot Jungtinių Valstijų prokuratūros, Sosefina Amoa buvo sulaikyta be teisės paleisti už užstatą, rašo bbc.co.uk.

26 metų moteris įtariama uždusinusi vyriškos lyties naujagimį. Jai pateikti kaltinimai pirmojo laipsnio žmogžudyste.

Policijai ji tvirtino neinformavusi vienuolyno apie savo buvusius seksualinius ryšius ir būgštavusi, kad vienuolės išgirs jos kūdikio verksmą.

S. Amoa buvo sulaikyta praėjusį trečiadienį, o praėjusį penktadienį stojo pieš Kolumbijos apygardos aukštesnįjį teismą, teigė Kolumbijos apygardos prokuratūros atstovas spaudai Billas Milleris.

Bijojo, kad kitos vienuolės sužinos

Kitą kartą teisme kaltinamoji pasirodys spalio 23 dieną, pridūrė B. Milleris.

S. Amoa iš Samoa atvyko spalio 5 dieną ir norėjo prisijungti prie katalikių seserų kongregacijos. Koks yra jos imigracijos statusas, neaišku.

Anot teismo dokumentų, S. Amoa pagimdė spalio 10 dieną viename kambaryje Mažųjų vargšų seserų vienuolyno senukų priežiūros įstaigoje.

Tyrėjams ji sakė bijojusi, kad vienuolės sužinos apie gimdymą. Ji prisipažino vilnoniu drabužiu uždusinusi berniuką, vardu Josephas, teigė policija.

Kitą dieną ji prasitarė apie naujagimį vienai iš seserų.

Neįvardijama vienuolė rado kūdikį šaltą ir nebekvėpuojantį ir kartu su S. Amoa viename lagamine nugabeno lavonėlį į vietos ligoninę, rašoma teismo dokumentuose.

„Mes visos manome, kad tai tragiškas įvykis“, - naujienų agentūrai „Associated Press“ sakė Mažųjų vargšų seserų komunikacijos direktorė, sesuo Constance Veit.