Referendumo šalies pietuose esančiame Tičino kantone rezultatai parodė, kad 65 proc. rinkėjų parėmė pasiūlymą uždrausti bet kokioms grupėms dangstyti veidus viešose erdvėse.

Draudimus Prancūzijoje ir Belgijoje primenančia priemone musulmonai tiesiogiai neišskiriami. Joje deklaruojama, kad "niekas negali maskuoti ar slėpti savo veido nei gatvėje, nei visuomenei atvirose vietose, išskyrus garbinimo vietas, (taip pat maskuoti ar slėpti savo veido negali) tie, kurie dirba kokių nors paslaugų sferoje".

Tačiau aiškiai turint omenyje islamo tradiciją dėl hidžabų moterims, draudime priduriama, kad "niekas negali reikalauti iš kito asmens dengti savo veido dėl priežasčių, susijusių su lytimi".

Tokią priemonę parengė Tičino dešiniojo sparno populistinė partija "Il Guastafeste", kurios centrinė figūra Giorgio Ghiringhelli neslepia kritiško požiūrio į islamą.

"Tai istorinis balsavimas Tičinui, - sakė G.Ghiringhelli transliuotojui italų kalba RSI. - Ir ne vien Tičinui - taip pat ir Šveicarijai bei užsieniui, kur Tičino pavyzdys gali plisti".

Tai pirmas kartas, kai kuris nors iš 26 Šveicarijos kantonų įveda tokį draudimą.