„Siekdama užtikrinti Vengrijos energijos išteklių tiekimo saugumą, vyriausybė nusprendė įsigyti papildomus 700 mln. kubinių metrų gamtinių dujų“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė „Fidesz“. Vengrijos gamtinių dujų vamzdyno operatorės FGSZ duomenimis, šis kiekis sudaro maždaug 6,7 proc. visų Vengrijoje 2020 m. suvartotų dujų.

Pasak partijos, P. Szijjarto Maskvoje derėsis dėl šio klausimo. Čia numatyti jo susitikimai su Rusijos vicepremjerais Aleksandru Novaku ir Denisu Manturovu bei kolega užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

Praėjusią savaitę Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pareiškė, kad, įvesdama sankcijas Rusijai dėl jos karo Ukrainoje, Europa „šovė sau į plaučius“. Birželį Europos Sąjunga (ES) oficialiai uždraudė beveik visą rusiškos naftos importą į bloką, tačiau galiausiai pasidavė Vengrijos spaudimui ir pritaikė išimtį vamzdynais tiekiamai naftai. Trečiadienį Europos Komisija (EK) paragino ES šalis ateinančiais mėnesiais 15 proc. susimažinti gamtinių dujų paklausą, kad būtų galima užtikrinti didesnes atsargas žiemai ir įveikti Rusijos „šantažą“.

Praėjusią savaitę smarkiai nuo rusiškos naftos ir dujų priklausoma Vengrija dėl dabartinės energetikos krizės įsivedė „pavojingą padėtį“. Šalis šiuo metu iš Rusijos importuoja 65 proc. visos suvartojamos naftos ir 80 proc. dujų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)