Tai penktadienį pranešė portalas „eurointegration“, remdamasis leidiniu „VSquare“.

Vienas Slovakijos pareigūnas, prašęs neskelbti jo pavardės, leidiniui papasakojo, kad Vengrija su diplomatine priedanga siunčia į Bratislavą žvalgybos karininkus, o tai neįprasta sąjungininkų iš ES ir NATO santykiams.

Kai kurie iš šių šnipų eina aukštas pareigas tiek Vengrijos ambasadoje, tiek kitose Vengrijos valstybinėse institucijose Bratislavoje, pridūrė šaltinis. Bet Slovakija nenori išsiųsti tokių „diplomatų“, kad nesugadintų santykių su Budapeštu.

„Tai taip neįprasta sąjungininkams, kad mes tiesiog nežinome, ką daryti. Mums reikia gerų santykių su Vengrija, todėl negalime su ja elgtis taip pat, kaip su Rusija“, – sakė šaltinis.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į Bratislavos susirūpinimą dėl neseniai įvykusio slapto Vengrijos ir Rusijos ambasadorių susitikimo ir vengrų bendruomenės Slovakijoje vaidmens skleidžiant prorusišką dezinformaciją.

R. Fico, praėjusį mėnesį grįžęs į Slovakijos ministro pirmininko postą ir žadėjęs padaryti jos užsienio politiką „savarankiškesnę“, vadinamas „Slovakijos Orbanu“ dėl panašios retorikos ir požiūrio į Rusijos karą prieš Ukrainą.

Spalį vykusiame ES viršūnių susitikime V. Orbanas pareiškė nematantis priežasčių, kodėl Vengrija turėtų skirti savo mokesčių mokėtojų pinigus Ukrainai remti. Panašios pozicijos laikosi ir R. Fico, kuris pavadino Ukrainą „korumpuota“ ir pareikalavo kažkokių garantijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)