Tai pirmas kartas, kai palaimintąja buvo paskelbta visa šeima, įskaitant ir mirties akimirką motinos įsčiose nešiotą vaikelį.

Sekmadienį Markovoje, pietryčių Lenkijoje, vyko Ulmų šeimos beatifikacijos pamaldos. Jose dalyvavo šalies premjeras Mateuszas Morawieckis, valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis ir vicepremjeras Jaroslawas Kaczynskis, vyriausybės pareigūnai, Lenkijos vyriausiasis rabinas Michaelis Schudrichas, parlamentarai, diplomatai ir tūkstančiai lenkų.

1944 m. kovo 24 d. anksti ryte nacių patruliai Markovoje apsupo Ulmų namus, kuriuose Wiktoria ir Jozefas slėpė aštuonis žydus. Už tai pora buvo sušaudyta kartu su šešiais vaikais ir besislapsčiusiais žydais. Egzekucijos metu W. Ulma buvo aštuntą mėnesį nėščia, jos vyriausiajai dukrai buvo aštuoneri.

Lenkija Antrojo pasaulinio karo metais buvo vienintelė šalis, kurioje vokiečių naciai už bet kokią pagalbą žydams baudė žudydami gelbėtojus ir jų šeimas.

Sekmadienį Vatikane kreipdamasis į tikinčiuosius popiežius Pranciškus sakė, kad Ulmų šeima Antrojo pasaulinio karo metais buvo šviesos spindulys. Ji turėtų būti pavyzdys, kuriuo reikia sekti siekiant daryti gera ir tarnauti tiems, kuriems reikia pagalbos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją