Vienas kelionėje 85-erių metų popiežių lydėjęs asmuo apie įvykį papasakojo Italijos dienraščiui "La Stampa".

"Kai jis atsibudo, Benedikto XVI plaukai buvo sutepti krauju. Jo padėjėjai paklausė, kas atsitiko. Popiežius atsakė, kad jis ne nukrito, o prieš kelias valandas galva atsitrenkė į praustuvą vonioje", - sakė jis.

"Jam reikėjo atsikelti ir nueiti į vonią ir, kaip kartais atsitinka naktį atsibudus nepažįstamoje vietoje, jis negalėjo iš karto surasti šviesios jungiklio, todėl jam teko eiti tamsoje", - pasakojo popiežiaus padėjėjas.

"Krauju buvo sutepta net jo pagalvė ir keli lašai buvo nulašėję ant kilimo. Viskas buvo greitai sutvarkyta ir kilimas išvalytas, tačiau pats sužeidimas nebuvo labai gilus ir nekėlė nerimo", - paaiškino jis.

Oficialus Vatikano dienraštis "L'Osservatore Romano" šią savaitę pranešė, kad šis incidentas, įvykęs pernai kovą lankantis Meksikoje ir Kuboje, padėjo popiežiui apsispręsti atsisakyti vadovavimo 1,2 mlrd. tikinčiųjų turinčiai Katalikų Bažnyčiai.

Vatikano atstovas Federico Lombardi ketvirtadienį sakė neneigiantis, kad toks "incidentas buvo, tačiau jis neturėjo jokios įtakos nei kelionei, nei jo sprendimui".

"Nederėtų vertinti atskirų epizodų kaip tiesiogiai susijusių", - sakė jis.

Vatikanas antradienį atskleidė, kad prieš tris mėnesius Benediktui XVI buvo atlikta slapta operacija, kurios metu jam buvo pakeistos širdies stimuliatoriaus baterijos.