39 metų teisininkas Kirilas Maričkovas, mokantis penkias kalbas, tarp kurių ir italų, vedęs italę. Jis buvo laikomas tiesiog idealiu kandidatu užimti Bulgarijos ambasadoriaus prie Šventojo sosto pareigas.

Bulgarijos dienraščiai ir Italijos žiniasklaida skelbia, jog populiariame K. Maričkovo romane „Clandestination“ aprašyta iš Rytų Europos atvykusio vyro už pinigus ir Romos gyventojo meilės scena labai nuliūdino Šventojo sosto atstovus.

Pirmadienį buvo skelbta, jog arkivyskupas Januszas Bolonekas, popiežiaus atstovas Sofijoje, savo vadovybei pranešė apie gėdingą romane vaizduojamą sceną. Verta paminėti, kad šis romanas Bulgarijoje pretendavo tapti metų knyga.

Pranešimuose iš Sofijos teigiama, kad Bulgarijos pareigūnai nusileisti neketina ir atsisako ieškoti alternatyvaus kandidato ambasadoriaus prie Šventojo sosto pareigoms.

Vyriausiasis Vatikano atstovas tėvas Federico Lombardi „The Independent“ negalėjo pakomentuoti, kodėl K. Maričkovas Vatikane laikomas persona non grata, tačiau pripažino, jog praktika atmesti siūlomas kandidatūras nėra paplitusi.

„Prieš konkrečiam asmeniui tampant ambasadoriumi, normalu, jog abi valstybės susitaria dėl tinkamiausio kandidato. Šaliai, kurioje jam teks dirbti, jis turi būti priimtinas. Šiuo atveju susitarti nepavyko. Ir negaliu paaiškinti, kodėl. Negaliu komentuoti“, - teigia atstovas.

Prieš dvejus metus paaiškėjo, jog popiežiaus aplinkos žmonės buvo susiję su homoseksualų prostitucijos tinklu.