Tai trečiadienį pranešė „Ukrinform“, remdamasi Austrijos katalikų naujienų agentūra „Kathpress“.

„Jie neatitinka tikrovės“, – pareiškė Vatikano spaudos tarnybos vadovas Matteo Brunis, atsakydamas į žurnalistų klausimus apie šiuos pranešimus.

Pažymima, kad Vatikanas „nepaprastai greitai“ paneigė informaciją apie galimą popiežiaus vizitą į Rusiją.

Anksčiau apie tokius planus pranešė Prancūzijos naujienų portalas „Intelligence online“. Jo žiniomis, Rusijos ambasadorius prie Šventojo Sosto Ivanas Soltanovskis pakvietė popiežių į Maskvą, o Pranciškus sutiko surengti vizitą šių metų birželį.

Kaip primena „Kathpress“, prieš dvejus metus prasidėjus Rusijos plataus masto invazijai, popiežius jau ne kartą buvo kviečiamas apsilankyti Ukrainoje. „Pranciškus leido suprasti, kad iš esmės yra pasirengęs (vykti į Kyjivą), bet tik tuo atveju, jei taip pat įvyks jo vizitas į Maskvą“, - konstatuoja agentūra.

Anksčiau interviu Šveicarijos transliuotojui RSI popiežius paragino karo Ukrainoje šalis pradėti derybas, pažymėdamas, kad „stipresnis bus tas, kuris turės drąsos iškelti baltą vėliavą“.

Vatikano spaudos tarnybos vadovas M. Brunis, komentuodamas popiežiaus Pranciškaus žodžius apie taikos Ukrainai paieškas, pareiškė, kad derybos nėra kapituliacija. Pasak jo, popiežius paragino šalis „sudaryti sąlygas diplomatiniam sprendimui siekiant teisingos ir ilgalaikės taikos“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)