Ministro pirmininko kanceliarijai vadovaujantis Michalas Dworczykas, atsakingas už vakcinavimo procesą, pareiškė apgailestaujantis dėl vyriausybės interneto svetainėje įsivėlusios sisteminės klaidos, suteikusios keturiasdešimtmečiams ir penkiasdešimtmečiams teisę užsiregistruoti skiepui net mėnesiu anksčiau, nei buvo numatyta pagal grafiką, taip pat anksčiau, nei tai galėjo padaryti daugelis vyresnio amžiaus Lenkijos piliečių.
Dėl įveltos klaidos minėta interneto svetainė iš pradžių tapo nepasiekiama, o po kelių valandų buvo atšauktos kai kurios naujos registracijos.

Kilusią suirutę padidino ir tai, kad Lenkijos sveikatos apsaugos ministras Adamas Niedzielskis, kaip paaiškėjo, nieko nežinojo apie anksčiau paskelbtą strategijos pakeitimą.

Nuo pat ketvirtadienio ryto žinia apie galimybę registruotis skiepui ėmė su pagreičiu plisti socialiniuose tinkluose. Tiesa, kai kurie žmonės iš pradžių ją palaikė balandžio 1-osios pokštu.

Remiantis vakarykščiu pranešimu, per 24 valandas Lenkijoje buvo užregistruotas 35 251 naujas COVID-19 atvejis. Tai yra dar vienas rekordas, dėl kurio neabejotinai padidės sveikatos priežiūros sistemai tenkantis krūvis, nors ir dabar jis yra toks, kad pertempimo grėsmė darosi vis realesnė.

Nuo koronaviruso sukeltos ligos mirė dar 621 Lenkijos pilietis, taigi, bendras mirčių skaičius išaugo iki 53 665. Nesibaigiančios problemos, kylančios mėginant suvaldyti viruso plitimą, taip pat pandemijos padariniai Lenkijos ekonomikai mažina šalies žmonių pasitikėjimą valdančiąja partija „Teisė ir teisingumas“.

Ne vieną mėnesį vidinių konfliktų tarp koalicijos partnerių purtomo ministrų kabineto reputaciją neišvengiami menkina tai, kad Lenkija, net lyginant su kitomis ES šalimis, išsiskiria ganėtinai lėtais piliečių vakcinavimo tempais. Kaip rodo keletas pastarųjų visuomenės nuomonės apklausų, valdančiosios grupės populiarumas dabar smuktelėjęs ir tesiekia 30 proc. Tai yra mažiau nei susumuoti dviejų labiausiai besireiškiančių opozicinių partijų rodikliai.

„Nuo ryto kilusi panika įrodo, kad „Teisės ir teisingumo“ vadovaujama vyriausybė ir jos pandemijos suvaldymo strategijos yra chaotiškos“, – pareiškė Krzysztofas Gawkowskis, opozicinės kairiojo flango partijos narys.

Politikas norėtų, kad būtų atliktas sudarytos vakcinavimo programos tyrimas.