Kaip teigiama, ataka įvyko netoli Hebrono miesto. Apie šį incidentą pranešta praėjus dviem dienoms po to, kai kitame okupuotos palestiniečių teritorijos mieste Huvaroje buvo nušauti du izraeliečiai – tėvas ir sūnus.

Izraelio gelbėjimo tarnyba „Magen David Adom“ pranešime nurodė, kad buvo patvirtinta vienos moters žūtis. Tarnyba pridūrė, kad kartu su ja keliavusio vyro būklė yra sunki.

40-metės moters žūtį patvirtino ir Izraelio kariuomenė. Kariškiai teigė, kad du civiliai buvo apšaudyti jiems važiuojant automobiliu. Pranešime sakoma, kad „ataka panaudojant šaunamajį ginklą buvo surengta iš pro šalį judėjusios transporto priemonės“. Užpuolikai ieškomi.

Naujienų agentūros AFP korespondentas pranešė, kad kariuomenė įvykio vietoje dislokavo karius ir ten ėmėsi blokuoti prieigą.

Palestiniečių grupuotė „Hamas“ vėliau pareiškė, kad pirmadienio ataka netoli Hebrono esą yra „natūralus atsakas“ į gyvenviečių projektus Jeruzalėje ir Vakarų Krante.

Saugumo padėtis Izraelyje ir Vakarų Krante jau seniai yra įtempta. Pastaraisiais mėnesiais čia padaugėjo smurto atvejų. Remiantis AFP skaičiavimais, Izraelio ir palestiniečių konfliktas šiemet jau nusinešė bent 218 palestiniečių ir 31 izraeliečio, vieno ukrainiečio ir vieno italo gyvybes.

Izraelis yra okupavęs Vakarų Krantą nuo 1967-ųjų. Šioje teritorijoje, neįskaitant aneksuotos Rytų Jeruzalės, gyvena beveik 3 mln. palestiniečių ir apie 490 tūkst. izraeliečių. Pastarieji yra įsikūrę gyvenvietėse, kurios pagal tarptautinę teisę laikomos neteisėtomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją