„Kontaktinėje linijoje, paprastai vadinamoje „Vagnerio linija“, statomas įtvirtinimų kompleksas“, – prokremliškas verslininkas sakė savo bendrovės „Concord“ socialinėje žiniasklaidoje.

„Tai daugiapakopė ir daugiasluoksnė gynyba“, – sakė jis, nepateikdamas detalių, ir gyrėsi, kad ši linija bendrovei net „nereikalinga“, nes „Vagner“ dalinio buvimas fronto linijoje jau savaime yra neįveikiama siena“.

61 metų J. Prigožinui, dėl Kremliaus maitinimo kontraktų vadinamam „Putino virėju“, įvestos ES ir JAV sankcijos. Jis buvo kaltinamas tuo, kad vadovavo „trolių fabrikui“, kuris bandė kištis į 2016 metų JAV prezidento rinkimus.

Rugsėjo pabaigoje jis prisipažino 2014 metais įkūręs „Vagner“ karinę bendrovę kovai Ukrainoje ir pripažino, kad ji veikia Afrikoje, Artimuosiuose Rytuose ir Lotynų Amerikoje.

Jau daugelį metų buvo įtariama, kad „Vagner“ atlieka vaidmenį įgyvendinant Maskvos ambicijas užsienyje, o Kremlius neigė bet kokias sąsajas.

Esama pranešimų apie jos buvimą konfliktų zonose, įskaitant Siriją, Libiją, Malį, Ukrainą ir Centrinės Afrikos Respubliką, kur ji buvo kaltinama piktnaudžiavimu ir valstybės valdžios užgrobimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją