Kaip informuoja inopressa.ru, V. Žirinovskis teigė, jog pastaruosius 23-ejus metus Ukrainoje buvo vykdoma „baisi antirusiška propaganda“.

Todėl ten esą užaugo visa karta „jaunų žmonių su paralyžiuotomis smegenimis, kurie nekenčia Rusijos ir rusų“.

„Šalyje uždarinėjo rusiškas mokyklas, rusams draudė kalbėti gimtąja kalba. Į valdžią Kijeve atėjo provakarietiškos jėgos, kurioms reikėjo nacistinės valstybės su antirusiška politika. Tai kova prieš viską, kas rusiška“, – pareiškė skandalingasis politikas.

V. Žirinovskis įsitikinęs, kad „Naująją Rusiją bombarduoja, turėdami tikslą – Vakarams reikalinga teritorija ir tarnai“.

„Vakarai mus provokuoja ir bando įžvelgti Rusijoje naują priešą. JAV tai paranku – jiems reikalingas naujas Vietnamas ar Afganistanas, naujas ilgas karas, siekiant pateisinti karines išlaidas ir išėjimą iš krizės“, – sakė jis.

LDPR lyderio įsitikinimu, JAV suinteresuotos „palaikyti chaosą tam, kad niekas daug metų nesuprastų, kas vyksta“.

„Na o kalbant apie Ukrainą, dabartine forma ji neturi ateities, – sakė V. Žirinovskis. – Jei šalies irimo procesas (ir toliau) vyks tokiu pačiu tempu, jau 2019 m. Ukrainos, kaip nepriklausomos valstybės, nebus.“

Laikui bėgant vis garsiau apie savo istorinius ryšius su Ukrainos teritorija ims kalbėti „Lenkijoje, Rumunijoje ir Vengrijoje. Po penkerių metų vietoje Ukrainos bus šeši – septyni regionai su 10 – 12 mln. gyventojų. Ir tai – optimistiškiausias scenarijus“, pareiškė V. Žirinovskis ir pridūrė: „O Rusijoje viskas bus gerai.“

DELFI primena, kad rugsėjo 12 d. Europos Sąjunga (ES) įvedė naujas sankcijas Maskvai dėl jos vaidmens Ukrainoje, įskaitant finansavimo apribojimus kai kurioms Rusijos valstybinėms kompanijoms ir įtakingų rusų politikų turto įšaldymą.

Tarp asmenų, kuriems taikomos sankcijos, pateko ir V. Žirinovskis.

ES sankcijų dokumente pažymima, kad jis aktyviai rėmė Rusijos ginkluotųjų pajėgų panaudojimą Ukrainoje bei aneksuojant Krymą (ir)... aktyviai pasisakė už Ukrainos skilimą.