V. Putinas tikino, kad ji neatspindinti tautos interesų, ir tėra sumanymas valdžiai pakeisti. Rusijos prezidentas per iš anksto surepetuotų klausimų atsakymų maratoną gyrėsi, kad Rusijos karinių pajėgų intervencija Sirijoje padėjo šalies valdančiojo režimo kariuomenei atgauti prarastas pozicijas ir daug prisidėjo prie to, kad galiausiai būtų rastas politinis sprendimas.

V. Putinas nepraleido progos pasisakyti ir apie pasaulį sukrėtusį „Panama Papers“ skandalą - dėl visko apkaltino JAV.

„dokumentuose ir bylose „niekas dėl nieko oficialiai nekaltinamas“,- pareiškė Rusijos prezidentas.

Šiais metais V. Putino monologas truko 3 val. 40 min. tai yra 20 min. trumpiau nei praėjusių metų rekordas - keturios valandos.

Kremlius stengėsi atrinkti dalį iš daugiau negu 1 mln. klausimų, kuriuos iš anksto uždavė gyventojai iš visos šalies.

Kaip ir kasmet, daugeliui didžiausią susirūpinimą kelia didėjančios komunalinių paslaugų kainos ir Rusijos kelių būklė, sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas ir pridūrė, jog gyventojai atsiuntė daugybę laiškų su nuotraukomis, kuriose matomos plentuose žiojinčios duobės.

Daugelis taip pat nerimavo dėl didėjančių kainų ir laiku neišmokamų atlyginimų, atstovas sakė žurnalistams.

„Tiesioginė linija“ su V. Putinu, rengiama jau 14-us metus iš eilės, suteikia prezidentui tam tikrą galimybę įvertinti nuotaikas šalyje, išklausyti tiesioginių rinkėjų kreipimųsi ir paaiškinti savo veiksmus tiek vidaus, tiek užsienio politikoje.

Šiemet V. Putinas ketina daugiau laiko negu per ankstesnes tokias laidas skirti pasaulio politikos klausimams, sakė Carnegie centro Maskvoje direktorius Dmitrijus Treninas.

„Rusija jau kurį laiką kariauja Artimuosiuose Rytuose. Iki šiol jai sekėsi, bet žmonės susirūpinę. taip pat susirūpinę, kas toliau dėsis Ukrainoje“, – pridūrė jis.

Pasak D. Trenino, prezidento žinia bus aiški: „Pasaulis sudėtingas, sudėtinga padėtis. Vakarai nusistatę prieš mus, naftos kainos nusmuko iki lygio, kurio neregėjome pastaruosius 12 metų – taigi, padėtis sunki, bet mes turime susitelkti aplink Kremlių.“

Televizijos tiesiogiai transliuojama klausimų ir atsakymu laida taip pat leidžia rusams pasijusti, kad jų nuogąstavimų išklausoma. Kai kurių nuomone, tokiu būdu tęsiama Rusijos imperijos tradicija, kai valstiečiai turėjo teisę tiesiogiai kreiptis į carą, prašydami įsikišti ir išspręsti jų problemas.

„Kad nebūtų staigmenų, ponas Putinas labai įdėmiai stebi liaudies nuotaiką, o tos spaudos konferencijos yra labai svarbios šia prasme – tuomet jis gauna informacijos iš pirmųjų rankų apie žmones šalyje“, – D. Treninas sakė naujienų agentūrai „The Associated Press“.

Pats V. Putinas šias laidas vadina viena iš iškalbingiausių visuomenės apklausų šalyje. Savaitę iki šou Rusijos žmonės gali pateikti klausimų specialiame portale arba socialiniuose tinkluose.

Vykstant laidos transliacijai, žmonės gali užduoti klausimų telefonu, o V. Putinas taip pat kalbasi su žmonėmis vaizdo ryšiu, organizuojamas specialiai parinktose vietose visoje šalyje. Tokie kruopščiai surežisuoti šou neretai užsitęsia iki keturių valandų.