Paskutinė eilutė V. Putinui skirtoje dalyje atrodo taip: „Dukterys Marija (g. 1985 m.) ir Katerina (g. 1986 m)“.

„Tai reiškia, kad skyrybos įvyko“, – paaiškino prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, rašo newsru.com.

Tiesa, Kremliaus interneto svetainėje yra skyrius, kuriame galima paskaityti apie Liudmilą Putiną, informacija apie ją nepašalinta iš išsamios prezidento biografijos, kurioje yra skiltis „Žmona Liudmila“.

Joje pasakojama apie jauno KGB pirmojo skyriaus Leningrade darbuotojo susitikimą su vidaus skrydžių stiuardese. Būsimo prezidento meilės istorija iki santuokos truko trejus metus, nors Liudmila Putina yra sakiusi, kad jau po kelių mėnesių suprato, jog tai tas žmogus, kurio jai reikia.

Išsamioje Rusijos prezidento biografijoje atsirado vietos trumpai informacijai apie dukterų gimimą ir jų vaikystės nuotraukoms. Šiame puslapyje kol kas nėra informacijos apie skyrybas.

Iki balandžio 1 d. visi aukščiausio rango valdininkai, taip pat ir Rusijos prezidentas, pateikia pajamų deklaracijas, kuriose išvardina nuosavybę ir valstybės pareigūnų žmonų pajamas. Na o Kremliaus interneto svetainės atnaujinimas susijęs su tuo, kad valstybė vadovo deklaracijoje nebus minima jo žmona.

Putinai pernai birželį sukėlė šoką pareikšdami, kad po trijų santuokos dešimtmečių skiriasi. Tai buvo surežisuotas pareiškimas valstybinės televizijos reporteriui po apsilankymo balete Maskvoje.

„Tai buvo bendras sprendimas“, – tada sakė V.Putinas. Jo žmona nurodė, jog santuoka baigėsi dėl to, kad jie „praktiškai niekada nemato vienas kito“, ir pavadino tai „civilizuotomis skyrybomis“.

Liudmila Putina jau seniai beveik nesirodė viešumoje, o suaugusios V.Putino dukros buvo taip slepiamos nuo viešumo, kad tik keli žmonės žino, kaip jos atrodo.

Paskui pasirodė pranešimų, kad paskelbus apie skyrybas V. Putinas susituokė su buvusia sportininke, parlamentare Alina Kabajeva. Šį pranešimą Rusijos prezidentas kategoriškai paneigė – „asmeniniam gyvenimui jis neturi laiko, įtemptai darbuojasi šalies labui“. Na o atstovas spaudai pabrėžė, kad V. Putinas, kaip sveikas vyras, turi turėti asmeninį gyvenimą.