V. Putino vienos dienos vizito Italijoje programą sudaro derybos su premjeru Matteo Renzi Milane ir susitikimas su prezidentu Sergio Mattarella Romoje. Trečiadienio popietę Rusijos prezidentas viešės Vatikane ir susitiks su popiežiumi Pranciškumi. Kaip tikimasi, V. Putinas taip pats susitiks su buvusiu Italijos premjeru Silvio Berlusconi.

Šiemet tai jau šeštoji V. Putino kelionė į užsienį. Nuo sausio Rusijos vadovas jau viešėjo Egipte, Baltarusijoje, Vengrijoje, Kazachstane ir Armėnijoje. Paskutinį kartą Italijoje jis lankėsi 2013 m. lapkritį.

Kremliaus patarėjas Jurijus Ušakovas antradienį pranešė reporteriams, kad V. Putinas trečiadienį sakys kalbą Nacionalinės Rusijos dienos atidarymo ceremonijoje po to, kai kartu su Italijos premjeru aplankys Rusijos ir Italijos parodos paviljonus. Šių metų parodos tema – „Pamaitinti planetą, energiją gyvenimui“.

Rusijos vadovo ir Italijos premjero derybų metu, kaip tikimasi, bus aptartos ekonominės ir prekybos problemos, o su Italijos vadovu – politiniai ir tarptautiniai klausimai.

Tikimasi, kad V. Putinas susitiks su buvusiu premjeru S. Berlusconi, kurį Maskvos lyderis laiko artimu draugu. J. Ušakovas nurodė, kad tikslus susitikimo laikas dar nebuvo suderintas, tačiau, manoma, kad V. Putinas ir S. Berlusconis pasimatys po Rusijos lyderio pokalbio su popiežiumi Pranciškumi.