Kaliningrado srities Baltijsko karinių jūrų pajėgų bazėje vyksiančiose iškilmėse dalyvaus 30 karinių ir pagalbinių laivų, taip pat daugiau negu 15 karinės technikos vienetų ir apie 1,5 tūkst. karių.

Laivai praplauks Kaliningrado kanalu ir atliks įvairius manevrus, šaudys iš artilerijos pabūklų, leis raketas ir torpedas.

Šventės dalyviams bus pademonstruotas jūrų pėstininkų išsilaipinimas iš didelio jūrų desanto laivo, povandeninio laivo paieškos, naudojant laivo sraigtasparnį, taip pat inscenizuota piratų užgrobto laivo išvadavimo operacija.

Pasak Kremliaus atstovo Dmitrijaus Peskovo, V.Putinas atvyks į Kaliningradą šeštadienio vakarą.

Demonstruos karo aviacijos ir karinio laivyno galią

Kaliningrado srityje per vyksiančias Rusijos karinių jūrų pajėgų dienos iškilmės pirmąkart praskris kariniai lėktuvai Su-34 ir MiG-31, pranešė Baltijos laivyno spaudos tarnyba.

Kaip nurodė naujienų agentūrai „Interfax“, aštuoni naikintuvai bombonešiai Su-34 ir naikintuvai MiG-31 atskrido į Kaliningrado sritį iš savo bazių Rusijos šiaurės vakaruose, bet jiems skrendant virš Baltijos jūros nebuvo pakelti NATO naikintuvai, kurie bazuojasi Lietuvos Zoknių karinėje bazėje.

Sekmadienį per Kaliningrado srityje esančioje Baltijsko karinių jūrų pajėgų bazėje vyksiantį paradą praskris daugiau negu 20 lėktuvų ir sraigtasparnių, tarp jų naikintuvų bombonešių Su-24, naikintuvai Su-27, povandeninių laivų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparniai Ka-27, atakos sraigtasparniai Mi-24 ir karinio transporto lėktuvai An-26.

Orlaivių pilotai šventės dalyviams taip pat demonstruos įvairius manevrus, tokius kaip patruliavimas virš teritorinių vandenų, dideliu greičiu plaukiančių taikinių ataka, povandeninio laivo paieškos.

Parade taip pat dalyvaus 30 karinių ir pagalbinių laivų, daugiau negu 15 karinės technikos vienetų ir apie 1,5 tūkst. karių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1616)