Newsru.com skelbia, kad tai pirmasis šių dviejų lyderių pokalbis telefonu nuo vasario mėnesio.

Naujienų agentūra „Reuters“ informuoja, kad B. Obama pareikalavo Rusijos paisyti paliaubų sąlygų ir užtikrinti karių bei ginklų atitraukimą iš Ukrainos teritorijos. Taip pat pranešama, kad šis V. Putino ir B. Obamos telefoninis pokalbis – pirmasis nuo šių metų vasario mėn. 

„Lyderiai gana detaliai aptarė dvišalių santykių dabartinę problematiką“, - sakė V. Peskovas. Jo teigimu, kaip rašo newsru.com, įvyko detalus apsikeitimas nuomonėmis dėl situacijos Sirijoje, paliestos Irako branduolinės problemos sureguliavimo tema, o taip pat ir situacija dėl Minsko susitarimų, skirtų taikiam krizės Ukrainoje išsprendimui, įgyvendinimo. „Prezidentai susitarė, kad artimiausiu metu Valstybės sekretoriaus padėjėja Victoria Nuland ir Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Grigorijus Karasinas aptars šių susitarimų įgyvendinimo eigą“, - pareiškė D. Peskovas. 

„Daug dėmesio skirta klausimams, susijusiems su kova su terorizmu, ypač „Islamo valstybės“ įtakos didėjimui Artimuosiuose Rytuose, šią temą turi aptarti šių dviejų valstybių diplomatijos vadovai – Sergejus Lavrovas ir Johnas Kerry“, - patikino D. Peskovas. 

Baltųjų rūmų paskelbtame pranešime spaudai, kurį cituoja naujienų agentūra ITAR-TASS, nurodoma, kad V. Putinas paskambino B. Obamai, o pastarasis pokalbio metu pareiškė, kad „Rusija būtinai turi vykdyti įsipareigojimus pagal Minsko susitarimus, įskaitant visų rusų karių ir technikos atitraukimą iš Ukrainos teritorijos“. 

Taip pat V. Putinas ir B. Obama aptarė „vis grėsmingesne tampančią situaciją Sirijoje ir atkreipė dėmesį į būtinybę išsaugoti „penki plius vienas“ grupės vieningumą besitęsiančiose derybose, skirtose tam, kad būtų užkristas kelias Iranui pasigaminti branduolinį ginklą.