Prancūzijos prezidentas Francois Hollande’as kalbėdamasis su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu birželio 5 d. vakarą Eliziejaus rūmuose pabrėžė, jog būtina nutraukti karinius veiksmus Ukrainoje. V. Putinas savo ruožtu pripažino, kad daro tam tikrą įtaką teroristams Ukrainoje. Apie tai pranešė susitikime dalyvavęs Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurentas Fabiusas, rašo „Deutche Welle“.

Anot L. Fabiuso, F. Hollande’as ir V. Putinas taip pat aptarė gamtinių dujų iš Rusijos tiekimą į Ukrainą. L. Fabiusas pabrėžė, kad abu prezidentai bendravo „labai atvirai“.

Taip pat L. Fabiusas pareiškė, kad jis kartu su F. Hollande’u primygtinai tvirtino, jog prioritetiniu tikslu turi tapti karinių veiksmų Ukrainoje nutraukimas. „V. Putinas savo ruožtu pripažinto, kad galimai daro tam tikrą įtaką prorusiškiems separatistams, tačiau jis pabrėžė, kad ši įtaka labai ribota“, - informavo L. Fabiusas.

Be to, V. Putinas pareiškė, jog pasisakė prieš referendumo dėl Luhansko ir Donecko sričių atsiskyrimo nuo Kijevo surengimą, tačiau jis vis dėlto įvyko.

Ukrainos pasieniečiai kovoja su prorusiškais teroristais Ukrainos ir Rusijos pasienyje. Banditai atakuoja Ukrainos jėgos struktūras iš Rostovo srities puses, atsitraukdami į Rusijos Federacijos teritoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)